Dendias: Kasidiaris bana vurdu, diğerleri küfür etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: Kasidiaris bana vurdu, diğerleri küfür etti

Dendias: Kasidiaris bana vurdu, diğerleri küfür etti

Altın Şafak Parlamentosu milletvekili İlias Kasidiaris’in parlamentoda saldırısına uğrayan ND Partisi Parlamento Grubu Sözcüsü Nikos Dendias olayla ilgili konuştu.

Hiçbir gerekçe ve tahrik olmadan Kasidiaris’in kendisine saldırdığını ifade eden Dendias, saldırıda Altın Şafakçıların neredeyse tamamının yer aldığını ifade etti. “Hiçbir şekilde olaya yol açan kişi olmadım. İşlediğim tek suç Kasidiaris’in önünden geçmekti” şeklinde konuşan Dendias “Kasidiaris bana ‘nereye gidiyorsun be?’ dedi” ifadelerini kullanarak Kasidiaris’in Altın Şafak davası vesilesiyle kendisine, eski Başbakan Antonis Samaras’a ve eski bakan Makis Voridis’e küfür etmeye başladığını kaydetti. “Beni iki eliyle iterek ‘konuştuğumu görmüyor musun?’ dedi” ifadelerini kullanan ND Partisi Parlamento Grubu Sözcüsü diğer Altın Şafak milletvekillerinin de kendisine karşı tehditkar bir tutum sergilediğini, su attıklarını ve birçoğunun küfür ettiğini dile getirdi.

Olay sonrası söz alan Altın Şafak milletvekili Lagos’un yaptığı açıklamaları da “ürpertici” olarak tanımlayan Nikos Dendias “Lagos konuşmasıyla adaleti kendi eliyle yerine getirme hakkını tanıdı. Umarım Yunan toplumu 1974 yılından sonra geri getirilen demokrasinin kendiliğinden var olmadığını ve hepimizin demokratik kural ve davranışları savunmamız gerektiğini anlamıştır” şeklinde konuştu.

İşte olay anları:

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.