Pfizer: Aşımız 3. dozdan sonra Omikron'a karşı hala etkili - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pfizer: Aşımız 3. dozdan sonra Omikron’a karşı hala etkili

aşı

Omikron varyantı nedeniyle üçüncü doz aşı için verilen 6 aylık ara sürede kısaltmalara gidilirken Yunanistan’da ikinci dozun üzerinden 4 ay geçirenler 3. dozu yaptırabiliyor.

Pfizer- BioNTech, koronavirüsün yayılmaya devam eden varyantı Omicron’a yönelik aşının Mart 2022’ye kadar ellerinde olmasını umduklarını açıkladı.

Koronavirüsün yayılmaya devam eden endişe verici son varyantı Omicron karşısında eldeki aşıların ne kadar etkili olacağına dair soru işaretleri sürerken Almanya merkezli BioNTech ve ABD’li firma Pfizer’dan bu konuyla ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Ortak açıklama yayınlayan firmalar, kendi ürettikleri aşının 2 dozunun Omicron karşısında daha az etkili olduğunu ama 3. dozla birlikte etkililiğin arttığını duyurdu.

Pfizer- BioNTech gerektiği halde yalnızca Omicron varyantına yönelik bir aşıyı da Mart 2022’ye kadar hazır edebileceklerini açıkladı.

Güney Afrika’daki araştırmaya göre aşı 40 kat daha az etkili, DSÖ ise ‘Hiçbir sebep yok’ dedi

Güney Afrika’da yapılan yeni ve küçük çaplı bir çalışma, Pfizer-BioNTech aşısının Omicron’a karşı diğer varyantlardan 40 kat daha az etkili olabileceğini ortaya koymuştu. Afrika Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nden araştırmayı yürüten Prof. Dr. Alex Sigal, henüz Omicron’un aşıyla gelişen antikorlardan kaçma kapasitesi konusunda net bir veriye ulaşmadıklarını söylemişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Mike Ryan ise bu araştırma sonuçları üzerine eldeki aşıların Omicron’a karşı da etkili olmaması için bir sebep olmadığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis beşinci dozu da vurdurdu

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs aşısının beşinci dozunu da vurdurdu ve nedenini açıkladı.
Devamını oku...