Hastaneden açıklama: 14 yaşındaki kız, Kovid'den can verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hastaneden açıklama: 14 yaşındaki kız, Kovid’den can verdi

Lamia’daki devlet hastanesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğunun korona nedeniyle birkaç saat içinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Lamia Hastanesi’nin ilgili duyurusunda belirtildiği üzere, EKAB ambulansı ile sabah 09.30’da annesinin refakatinde hastaneye gelen 14 yaşındaki kız çocuğu, “zayıflık, kusma ve dehidratasyon” belirtileri gösteriyordu.

Hastaneden yapılan açıklamada 14 yaşındaki kız çocuğunun Kovid-19 hastalığına karşı aşılanmadığı ve iddiaya göre 29 Kasım’dan beri hasta olduğu ve evde ilaç aldığı belirtildi.

Hastane Başhekimi Andreas Kolokithas, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Hemen protokole uygun olarak klinik-laboratuvar testleri ve röntgen muayenesi yapıldı ve akut koroner sendrom teşhisi konuldu. Ayasofya Çocuk Hastanesi ve EKAB ile eş zamanlı iletişim ile acil hekimleri, çocuk doktorları, koroner kalp doktoru, anestezistler, yoğun bakım ünitelerinin yardımıyla çocuğun durumu stabilize etmek için derhal müdahale edilmeye çalışıldı.”

Ancak Hastane Başhekiminin yaptığı duyuruda vurguladığı gibi, “Maalesef tüm çabalara rağmen kız çocuğu kalp krizi geçirdi ve uzun süren kardiyopulmoner canlandırma çabalarına rağmen saat 17:26’da hayata veda etti.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nefes Borsuna Yemek Kaçan 12 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda

Selanik’teki “Hipokrat” Genel Hastanesi’nde, çiğ tortellini yuttuktan sonra solunum yolu tıkanan 12 yaşındaki çocuk yoğun bakıma alındı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Sağlık Krizi: Personel Yetersizliği Had Safhada

Doğu Makedonya Trakya Tabipler Birliği, bölge hastanelerinde yaşanan ciddi personel eksikliği ve sağlık hizmetlerinin kötüleşmesi konusunda acil çağrıda bulundu.
Devamını oku...