Almanya'da aşısızlar ikna olmuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da aşısızlar ikna olmuyor

Almanya’da yapılan bir ankette, henüz Kovid-19 aşısı yaptırmamış kişilerin büyük çoğunluğunun ikna olmadığı ve önümüzdeki aylarda da aşı olmayı düşünmedikleri ortaya çıktı.

Kamuoyu araştırma kuruluşu Forsa’nın Sağlık Bakanlığı için gerçekleştirdiği anket kapsamında, henüz aşı yaptırmamış 3 bin kişiyle görüşüldü. Sonuçları Alman Yazı İşleri Ağı (Redaktionsnetzwerk Deutschland) tarafından yayımlanan ankete göre, bu kişilerin yüzde 65’i önümüzdeki iki ay içinde “asla” aşı olmayacağını söyledi. Yüzde 23’lük kesim ise “olmamayı tercih edeceğini” belirtti.

Katılımcıların sadece yüzde 2’si “kesinlikle” aşı olacağını söylerken yüzde 10’luk kesim hâlâ kararsız olduğunu ya da “muhtemelen” ileride bulunacak bir aşıyı yaptıracağını ifade etti.

Eylül sonu ile Ekim ayı ortaları arasında düzenlenen araştırmada, insanların aşı olmama sebeplerinin öğrenilmesi hedeflendi. Bu doğrultuda yöneltilen soruları yanıtlayan katılımcıların yüzde 74’ü aşıların yeterince test edilmediğini, yüzde 62’siyse aşının neden olabileceği hasar ve uzun vadeli sonuçlarından korktuğunu belirtti. Yüzde 63’lük kesim, aşı olanların da Covid-19’a yakalanabildiğini ve diğer insanlara bulaştırabildiğini söyledi.

Anket 55 yaş ve üzerindeki katılımcıların ağırlıklı olarak mevcut aşılara güvenmediğini, 40 yaşın altındakilerdeyse çocuk sahibi olamamaktan korkma duygusunun etkili bir faktör olduğunu ortaya koydu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...