Yunanistan’ın yeni koçu belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın yeni koçu belli oldu

Yunanistan Basketbol Federasyonu, FIBA Dünya Kupası 2023 Elemeleri’nde Kasım ayında Yunanistan Milli Takımı’na başantrenörlük yapacak ismi açıkladı.

Yunanistan’da Rick Pitino’nun ayrılığı sonrasında milli takımın başına Peristeri takımının başantrenörü Sotiris Manolopoulos getirildi. Sotiris Manolopoulos, Kasım ayındaki FIBA Dünya Kupası 2023 Elemeleri’nde Yunanistan Milli Takımı’nın başantrenörü olacak.

Federasyon ayrıca Yunanistan Milli Takımı’nda genel menajerlik görevine ise Nikos Zisis’in getirildiğini duyurdu. Zisis daha önce Fenerbahçe Beko forması da giyerken milli takım formasıyla 2005 EuroBasket’te altın madalya, 2006 FIBA Dünya Kupası’nda gümüş madalya ve 2009 EuroBasket’te bronz madalya kazanmıştı.

Yunanistan, Dünya Kupası Elemeleri’nde B Grubu’nda milli takımımızın da bulunduğu B Grubu’nda yer alıyor. 

B Grubu’nda diğer takımlar ise Büyük Britanya ve Belarus. 

Grupta 25 Kasım’da oynanacak ilk maçlarda Yunanistan ile Büyük Britanya kozlarını paylaşacak. Türkiye ise Belarus ile karşılaşacak.

İkinci maçlar ise 28 Kasım’da oynanacak ve Yunanistan, Belarus ile Türkiye ise Büyük Britanya ile karşılaşacak.

Yunanistan Federasyonu, CSKA Moskova ile bir anlaşmaya varılırsa 2022’de yapılacak FIBA EuroBasket’te baş antrenörlük görevine Dimitris Itoudis’i getirmeyi hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan ve Türk basketbol takımları karşı karşıya geliyor

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda yer alan Yunanistan  A Milli Erkek Basketbol Takımı Atina’da  Türk A Milli Erkek Basketbol Takımıyla karşı karşıya gelecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Basketbol potasını yanlış yere yerleştirdiler

Basketbol sahasında potanın olması gereken yer yerine köşeye yerleştirildiğini gösteren fotoğraf Yunanistan çapında sosyal ağlarda viral oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Efsanevi koç Ivkovic öldü

Dünya basketbolu efsanevi teknik direktör Dusan Ivkovic’ün ölümüne yas tutuyor. Ivkovic Yunan Olympiakos ve Türk Anadolu Efes’i çalıştırmıştı.
Devamını oku...