Efsanevi koç Ivkovic öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Efsanevi koç Ivkovic öldü

Dünya basketbolu efsanevi teknik direktör Dusan Ivkovic’ün ölümüne yas tutuyor. Ivkovic Yunan Olympiakos ve Türk Anadolu Efes’i çalıştırmıştı.

Avrupa ve dünya basketbolunun en iyi teknik direktörlerinden biri sayılan ve 1997 ile 2012 yıllarında Yunanistan’ın Olympiakos takımı ile Avrupa şampiyonu olan Dusan Ivkovic, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dusan Ivkovic’in akciğerlerinde su toplanması sonucunda vefat ettiği belirtildi.

Dusan Ivkovic, toplam beş yıl boyunca (1996-1999, 2010-2012) Olympiakos takımını çalıştırmış ve kırmızı beyazlara iki Avrupa şampiyonluğuna ek olarak, iki Yunan şampiyonluğu (1997, 2012) ve iki Kupa (1997, 2011) kazandırmıştı. Ivkovic 2014-16 yılları arasında da son olarak Türkiye’de Anadolu Efes’i çalıştırmıştı.

Dusan Ivkovic, 2017’de FIBA Hall of Fame’e seçilmiş ve yine aynı yıl EuroLeague Basketbol Efsanesi olarak onurlandırılmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan ve Türk basketbol takımları karşı karşıya geliyor

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda yer alan Yunanistan  A Milli Erkek Basketbol Takımı Atina’da  Türk A Milli Erkek Basketbol Takımıyla karşı karşıya gelecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Basketbol potasını yanlış yere yerleştirdiler

Basketbol sahasında potanın olması gereken yer yerine köşeye yerleştirildiğini gösteren fotoğraf Yunanistan çapında sosyal ağlarda viral oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fenerbahçe, Olympiakos maçı için Yunanistan'a geldi: Maç kaçta?

Fenerbahçe, 25 Kasım Perşembe akşamı Olympiakos ile oynayacağı maç için Yunanistan’a geldi.
Devamını oku...