Kiliselerde 5 papazın 2’si aşısız: Manastırlarda aşısızların oranı en az yüzde 80 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kiliselerde 5 papazın 2’si aşısız: Manastırlarda aşısızların oranı en az yüzde 80

Girit Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Profesörü Nikos Canakis’e göre Yunanistan’da 5 papazdan 3’ü aşılanırken 2’si aşılanmış değil.

Yunanistan’da 5 papazdan 3’ünün aşılandığını belirten Girit Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Profesörü Nikos Canakis, Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu EODY yetkililerini verileri paylaşmaya davet etti.

Profesör Canakis yaptığı yerel ölçümlere dayanarak rahiplerin yüzde 60 ile yüzde 70’inin, ve “belki de daha fazlasının” aşısız olduğunu söyledi.

Öte yandan manastırlardaki keşişler ve rahibeler arasında aşı yaptırmayanların ise yüzde 80 ile yüzde 90 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Daha geçen hafta, Kroustallenia’dan sadece 54 yaşındaki bir keşişin-koronavirüsten öldüğünü hatırlatan Canakis, EODY’nin aşılanan rahiplerin tam sayısı hakkında bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Doktorlar ve çocuklar arasında kaç kişinin aşılandığınının bilindiği bir ortamda papazlar arasında kaç kişinin aşılandığının bilinmemesini eleştiren Profesör EODY’den resmi veri paylaşmasını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anestezi Uzmanı Eksikliği: Katarakt Ameliyatları İçin 12 Ay Sonraya Randevu Veriliyor

Yunanistan’da, Girit Adası’nda Kandiye Üniversitesi Genel Hastanesi (PAGNI), katarakt ameliyatları için 12 ayı aşkın bekleme süresi yaşanması nedeniyle, yeni ameliyatları geçici olarak durdurduğunu duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borçlarını Ödememek İçin Papaz Oldu

Yüksek ciro elde eden bir deri ticareti işi yürüten Patralı işadamı, 14 yıl önce ortadan kayboldu. Ancak, mağdurları onu sosyal medyada bulmayı başarırken adamın papaz olduğunu öğrendiler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avlanırken yanlışlıkla kuzenini vurdu

Girit’in Kandiye kentine bağlı Minoa Pedias belediyesinin Panorama köyünde iki akrabanın avlanması sırasında neredeyse bir trajedi yaşandı. 
Devamını oku...