EFET hangi tavuk burger köftesi için uyardı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFET hangi tavuk burger köftesi için uyardı?

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) tavuk kıymasından yapılan ve piyasaya sürülen bir burger köfte ürününde Salmonella bakterisi tespit edildiğini açıkladı.

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) Attika Bölge Müdürlüğü’ne bağlı müfettişler denetimler sırasında, Farma Mitsopoulos şirketine ait net ağırlığı 2 X 180 gr. olan “The Burger “adlı tavuk Burger köftesinin L210720 kodlu partide ve 20 Temmuz 2022 son kullanım tarihli ürününde Salmonella tespit edildi. 

EFET, yukarıdaki üründen ilgili kodlu tüm partinin iç piyasadan derhal geri çekilmesini talep ederken vatandaların söz konusu partiden tüketmemeleri istendi.

Salmonella nedir?

Salmonella, insanların ve hayvanların sindirim sisteminde bulunan bir bakteridir. İsmini Amerikalı bir patolog olan Daniel Elmer Salmon’dan alır. Salmonella’nın 2300 türü içerisinden Enteritidis ve Typhimurium türleri gıdalarda yüksek oranda bulunursa hastalıklara ve zehirlenmelere yol açabilir. 

Bu bakteriler kanatlı hayvanlarda ve yumurtada ortaya çıktıkları gibi dana, hububat, meyve ve sebzelerde de görülebilir. Salmonella bakterisi normal pişirme şartlarında yaşayamaz.

Salmonella nasıl bulaşır?

Salmonella, pişmemiş çiğ etlerden, tavuk ürünlerinden, yumurtadan ve sütten bulaşabilir. İyi pişirilen gıdalarda ve hazır ürünlerde salmonella bulunma ihtimali yoktur. Yaygın bulaşma şekillerinden biri de çapraz bulaştırmadır. Meyve, sebze ve diğer gıdaların çiğ etle teması sonucu salmonella o besinlere de bulaşır. bu yüzden mutfak hijyeni bu konuda önemlidir.

Lactalis marka sütler, 2005-2017 arasında salmonella bulaşmış olma tehlikesi sebebiyle piyasadan toplatıldı. Fransa’da 2005’ten beri 200 tane ‘Salmonella Agona’ vakası tespit edildi ve bazı vakaların direkt olarak Lactalis’le bağlantılı olduğu açıklandı.

EFET, yukarıdaki üründen tüm partinin iç piyasadan derhal geri çağrılmasını/çekilmesini talep etmiştir ve ilgili kontroller halihazırda devam etmektedir. Aynı zamanda, yukarıdaki ürünü daha önce satın almış olan tüketicileri de tüketmemeye çağırmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...