Almanya’da 18 Türkiye kökenli Federal Meclis'e girdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da 18 Türkiye kökenli Federal Meclis’e girdi

Almanya’da yapılan seçimlerde milletvekili sayısı 735’e yükselirken 18 Türkiye kökenli aday Federal Meclis’e giren vekiller arasında yer aldı.

Almanya’da pazar günü yapılan genel seçimlerde 18 Türkiye kökenli aday Federal Meclise girmeyi başardı. 

Federal Meclise giren Türk kökenli milletvekilleri şöyle:

  • SPD’den Macit Karaahmetoğlu, Derya Türk-Nachbaur, Cansel Kızıltepe, Hakan Demir, Aydan Özoğuz, Gülistan Yüksel, Nezahat Baradari, Mahmut Özdemir, Metin Hakverdi milletvekili seçildiler.
  • Yeşiller’den Cem Özdemir, Ekin Deligöz, Canan Bayram, Filiz Polat, Melis Sekmen, Sol Parti’den Gökay Akbulut, Nils Ateş Gürpınar, Sevim Dağdelen milletvekili seçildiler.
  • Hristiyan Birlik ittifakının üyesi CDU’dan da Serap Güler seçilmeyi başardılar. 

Bu vekillerden Cem Özdemir, Canan Bayram, Hakan Demir, Mahmut Özdemir, Aydan Özoğuz, Metin Hakverdi kendi bölgelerinde seçmenin doğrudan oylarıyla seçilerek meclise girdiler.

Doğrudan oylar ile en yüksek oranda oy alarak meclise girmeyi başaran Türkiye kökenli milletvekili ise Stuttgart bölgesinden Yeşiller partili Cem Özdemir oldu. 

Cem Özdemir bölgesindeki seçmenlerin ilk oylarının yüzde 40’ını alarak meclise girdi. Onu Duisburg’dan aday Sosyal Demokrat Parti vekili Mahmut Özdemir takip etti. Özdemir de doğrudan oyların yüzde 39,4’ünü aldı. Onu yine SPD’den Hamburg bölgesi vekili Metin Hakverdi yüzde 39,3 ile, yüzde 38,7 ile de yine aynı partiden Aydan Özoğuz izledi. Doğrudan oylarla meclise girmeyi başaran bir diğer politikacı da Yeşiller partisi Berlin adayı Canan Bayram oldu. Bayram bölgesindeki seçmenin yüzde 37,8’nin desteğini aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...