Aşısız vatandaşlar uçak, tren ve otobüsle nasıl seyahat edebilecek? Küçük çocuklar için ne geçerli? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aşısız vatandaşlar uçak, tren ve otobüsle nasıl seyahat edebilecek? Küçük çocuklar için ne geçerli?

Aşısız vatandaşlar 13 Eylül Pazartesi gününden itibaren Yunanistan’ın tüm anakara ve ada destinasyonlarına nasıl seyahat edecek? Küçük çocuklar için ne geçerli olacak?

Hükümetin aldığı yeni karar doğrultusunda 13 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşısız vatandaşlar için eyalet arası ziyaret kısıtlaması getiriliyor.

Yeni tedbir kuralları çerçevesinde 12 yaş ve üstü aşısız yolcuların eyaletler arası uçak, tren ve otogar KTEL’den otobüse binerek yolculuk yapabilmeleri için son yetmiş iki (72) saat içinde yapılmış PCR testi veya son 48 saat içerisinde yapılmış rapid test negatif sonucunu ibraz etmeleri gerekiyor.

Seyahat edecek kişiler rapid testlerini 10 evro karşılığında özel tanı merkezlerinde, özel doktorlarda ve eczanelerde yaptırabilecekler.

4 ila 11 yaş arasındaki küçükler için ise devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanan veya eczanelerden satın alınan ve en geç 24 saat öncesinden yapılmış sefl-test sonucu ibraz edilecek.

Öte yandan son 6 ay içerisinde koronavirüs geçirdiklerine dair evrağı sunanlar ve tam aşıları olanlar, yani Kovid-19 koronavirüs aşısından en az on dört (14) gün önceside iki dozunu da tamamlamış ve aşı sertifikasını gösterenler, test zorunluluğundan muaf tutulacaklar.

Aşı belgesi veya hastalık belgesi ibraz edilmemesi veya testin pozitif çıkması halinde yolcunun toplu taşıma aracı ile seyahatine izin verilmeyecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Tren Seferlerinin Yeniden Başlaması İçin Topsidis ve Staykuras Arasında Görüşme

Batı Trakya’nın demiryolu ulaşımının geleceği, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristodoulos Topsidis ile Yunanistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Hristos Staykuras arasındaki görüşmeyle yeni bir boyut kazandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

KTEL bu seferleri durdurduğunu açıkladı

Rodop KTEL’i 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren Kavala hattının günlük direkt seferlerinin (yaz nedeniyle) durdurulacağını kamuoyuna bildirdi.
Devamını oku...