Türkiye'den, 'Atatürk sayfası'nın yırtılmasına tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’den, ‘Atatürk sayfası’nın yırtılmasına tepki

Güney Kıbrıs’ta öğretmenlerden ders kitaplarından Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfayı yırtmaları talimatına Türkiye tepki gösterdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, Rum öğretmenlerin ders kitaplarından Atatürk sayfasını yırtması talimatı sert şekilde kınanırken, sürdürülen düşmanca tutumun ise kabul edilemez olduğu” ifadeleri kullanıldı.

Türk Dışişleri tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından okullarda okutulan bir ders kitabından, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimat, Rum yönetiminin ülkemize ve KKTC’ye karşı çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal düzeyi ortaya koymaktadır.

GKRY’nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Kıbrıs meselesini yıllardır çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY’nin bu son eylemi, Ada’da Kıbrıslı Türkleriyle sadece iktidar ve refahı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya dahi tahammüllerinin olmadığını göstermektedir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: 'Türk-Yunan İlişkilerindeki İlerlemenin Kıbrıs'a Yararı Olacak'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile yaptığı ortak açıklamada, Türk-Yunan ilişkilerindeki ilerlemenin Kıbrıs sorununa da olumlu katkılar sunacağın söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ve İsrail'den, Orman Yangınlarına Karşı Yapay Zeka Hamlesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin yangınlarla mücadelesinde daha etkili bir yaklaşım geliştirmek amacıyla İsrail ile yapay zeka teknolojisi alanında işbirliği yapacaklarını duyurdu. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina'ya uçarken öldü, pilottan zorunlu iniş

Kıbrıs Hava Yolları’na ait bir uçak, Larnaka’dan Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden uçuşu sırasında, 57 yaşındaki bir yolcunun önce bayılması sonra da hayatını kaybetmesi nedeniyle zorunlu iniş yaptı.
Devamını oku...