Gerekirse imam ve papazlar için aşı zorunlu olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gerekirse imam ve papazlar için aşı zorunlu olacak

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, öğretmenlere ve din görevlilerine zorunlu aşı vurulması olasılığını açık bıraktı.

Koronavirüs salgınının boyutuna ve aşılamanın artış hızına bağlı olarak, virüsle mücadelede, eğer gerekirse sağlık sektörü dışında daha başka sektörlerde de zorunlu aşılanma konusunu göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirten Hükümet Sözcüsü İkonomu, ihtiyaç duyulursa öğretmenler ve din görevlileri için de zorunlu aşı kararı alabilecekleri sinyalini verdi.

12 yaşından itibaren isteyen velilere çocuklarını aşılatabilme imkanının düşünüldüğünü ancak çocukların zorunlu aşılanması senaryolarına ise son veren İkonumu, “Şu anda çocuklar için zorunlu aşılanma gibi bir plan yok. Ancak gerekirse kritik alanlarda çalışanlar için doğru olanı yapacağız” dedi.

Din görevlileri sorulduğunda hükümet Sözcüsü papazlar arasında aşı oranları yüksek olmasına rağmen Yunan kilisesinin zorunlu aşıyı incelediği” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Marinakis'ten Çiftçilere Mesaj: Talepler Ciddi Olabilir, Ama Vatandaşlar Cezalandırılmamalı

Hükümet Sözcüsü Yorgos Marinakis, Yunanistan genelinde süren çiftçilerin protesto eylemleri kapsamında gerçekleştirdikleri barikatlar nedeniyle yolların kapanmasına dair endişelerini dile getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Kimlik Kartları İçin Niçin Acele Etmemeniz Gerekiyor: 'Kişisel Numara' Sorunu

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu, yeni kimlik kartlarının içereceği “kişisel numara” konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık milletvekillerinin listede olmaması mümkün mü? Dinleme Skandalı’nda yeni isimler ortaya çıktı

Yunanistan’da gündemin en önemli maddelerinden olan gazeteci ve siyasilerin telefonlarının illegal olarak dinlenmesi skandalında yeni isimler ortaya çıktı.
Devamını oku...