Vakaların gidişatına göre okullar kapatılabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vakaların gidişatına göre okullar kapatılabilir

Hükümet koronavirüs vakaları artsa bile bu eğitim döneminde okulların kapanmasını istemiyor. Bu çerçevede Yunanistan Eğitim Bakanlığı bir dizi önlem almış durumda. 

Öte yandan salgının kontrolden çıkması durumunda okullarında kapatılması kaçınılmaz olarak masada duruyor. 

Okulların açılması kısa bir süre kala sınırlarda uygulanacak yeni önlemler belli olurken Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Mina Gaga, koronavirüs vakalarının yayılması durumunda okulların kapatılabileceğini belirtti.

Bakan Gogo yaptığı açıklamada, 13 Eylül Pazartesi günü açılacak okullarda yeni eğitim dönemine katı önlemlerle başlanacağını ancak bir okulda vakaların yüksek olması durumunda ise söz konusu okulda (veya sınıfta) eğitime ara verebileceklerinin sinyalini verdi.

Aldıkları önlemler sayesinde okullara çok fazla vaka beklemediklerini belirten Bakan 12 yaş üstü öğrencilere aşı tavsiyesinde bulunduklarını ancak kimseyi zorlamadıklarını belirttti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’deki Fırtına Eğitimi Sekteye Uğrattı: Hangi Okullarda Eğitime Ara Verildi?

İskeçe’de, 4 Ekim Cumartesi günü yaşanan hortum felaketi ve kötü hava şartları nedeniyle hasar gören okullarda eğitime iki gün ara verildi.
Devamını oku...
Radyo AzınlıkçaYunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Azınlık Okulunun Mahkumiyetinin Devamı…

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde öğleden sonra vardiyalı eğitim “dayatması” nedeniyle günlerdir devam eden yoğun protestolar, ulusal medya tarafından görmezden geliniyor! Televizyon kanallarının gazetecileri Yunan gazeteciliğinin utancını bir kez daha kanıtlıyor!
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da tam gün eğitim veren okulların saatlerinde neler değişiyor?

Yeni kurallara göre, Yunanistan’da tam gün eğitim veren okullardaki öğrenciler daha önce geçerli olan 15:50 ve 17:30 saatlerine ek olarak artık 14:55’te de okuldan ayrılabilecekler.
Devamını oku...