Pakdemirli: Atina'da yangına müdahale eden uçağımız 45-50 dakika içerisinde geri gelebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pakdemirli: Atina’da yangına müdahale eden uçağımız 45-50 dakika içerisinde geri gelebilir

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Yunanistan’a gönderecekleri yangın söndürme uçaklara ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli Atina’ya gönderecekleri iki yangın söndürme uçağının 1 saat mesafede olacağını ve eğer Türkiye’de yangında artarsa hızlı bir şekilde uçakları geriye çekebileceklerini söyledi.

Türkiye Yunanistan’a Rusya’dan kiraladığı iki adet İlyuşin İl-76 yangın söndürme uçağını gönderecek. Uçakları Rus pilotlar kullanacak. İhtiyaç anında 45-50 dakikada uçaklar Atina’dan Türkiye’ye dönebilecek.

Yangın söndürme uçakların hareket kabiliyetinin helikopterlere göre daha fazla olduğunu vurgulayan Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atina’da bir yere müdahale eden uçağımız buraya 45-50 dakika içerisinde tekrar intikal edebilecek durumdadır. Bu anlamda da çok sayıda yangınlarda görevlendirilmeyen uçağımız olduğu için bu konuda da komşumuza yardımcı olmamız gerekiyor. Ormanlarımızı sadece bizim ormanlarımız değil, dünyanın ormanlarıdır. Buradaki hem bitki hem de yaban hayatı tüm dünyaya ait. Elbette önce kendimizi düşüneceğiz, ama kapasite fazlamız varsa komşularımıza göndermekten imtina etmiyor olmamız lazım. Özellikle Yunanistan’daki yangınların boyutu ülkenin boyuna ve ülkenin ormanlık alanlarına göre çok ciddi boyutlara varmış durumda. Yerleşim yerlerine tehdidi ciddi boyutlara varmış durumda. Bu anlamda komşumuza bu 2 uçağın yardım anlamında gönderilmesi planlanmaktadır.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’daki yangınların iyiye gittiğini belirterek, Yunanistan’ın uçak talebi olduğunu açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...