Türkiye Yunanistan'a 2 uçak gönderiyor: Dendias teşekkür etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye Yunanistan’a 2 uçak gönderiyor: Dendias teşekkür etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu


Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı göndereceğini açıklayarak mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

10 günü aşkın süredir yunanistan genelinde süren yangınlar ve Evia’da durumun kontrolden çıkması nedeniyle hükümet yurtdışından acil yardım çağrısında bulunmuştu.

20’nin üzerinde ülke Yunanistan’ın yardım çağrısına cevap vererek uçak, helikopteri itfaiye aracı ve ekipler gönderirken Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün yaptığı açıklamayla Türkiye’nin de yunanistan’a iki adet yangın söndürme uçağı göndereceğini duyurdu. Dendias Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından gelişmeyi duyuran Dendias, Bugünkü telefon görüşmemizde Türkiye’deki yangınların kontrol altına alınmasının ardından İki Türk itfaiye uçağının Yunanistan’a gönderileceğini haber veren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi ilettim.” açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de dün yaptığı konuşmada Muğla’daki yangınların iyiye gittiğini belirterek, Yunanistan’ın uçak talebi olduğunu açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...