Sıcaklık düşüşleri ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sıcaklık düşüşleri ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Batı Trakya’da 6 Ağustos Cuma gününden itibaren sıcak hava dalgasının değişmesiyle birlikte yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Çoğu bölgelerde sıcak hava dalgasının sona ermesi, kuvvetli rüzgarların artması ve yerel olarak kuvvetli fırtınalar bekleniyor.

Ulusal Meteoroloji Servisi tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, sıcaklıklar düşerek 36 dereceyi geçmeyecek.

Batı ve kuzey Yunanistan’da hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşecek. Yunanistan’ın geri kalanında ise Girit ve Oniki Adalar hariç, sıcaklık 3 ila 5 santigrat dereceye düşecek.

Denizlerde ve adalarda ve anakarada kuvvetli batı kuzeybatı rüzgarları hakim olacak. Cuma öğleden sonra, kuzey Yunanistan’da, bu hava değişikliğinin ana nedeni olan soğuk cephenin geçişi ile rüzgarlar kuzey kuzeybatıdan esecek ve geçici olarak çok kuvvetli olacak. Makedonya ve Trakya’nın orta ve doğu kesimlerinde Cuma öğleden sonradan akşam saatlerine kadar yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve dolu ile birlikte görülecek.

Hafta sonu çoğu bölgede sıcaklıklar 35 ila 37 dereceyi geçmeyecektir. Pazartesiden çarşambaya kadar sıcaklıklar tekrar yükselecek ve 40 ila 42 derece arasında olacak ve akabinde tekrar düşecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Beklenen Hava Değişikliği: Pazar Günü Yağışlar Geliyor

Ulusal Meteoroloji Servisi’nin (EMY) Direktörü ve deneyimli meteoroloji uzmanı Kolidas, Yunanistan’ı etkisi altına alacak hava değişikliğine dair son tahminlerini paylaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Trajik Sel Felaketi: İki Kişi Hayatını Kaybetti

Bulgaristan’ın Karadeniz bölgesinde bulunan Tsarevo kasabasında şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü hava dalgası ‘EVA’ İskeçe'ye ulaştı: Şiddetli yağmur 

Yunanistan’ı etkisi altına beklenen kötü hava dalgası EVA, 6 Kasım Pazar sabahı İskeçe bölgesinde yoğun yağmurla kendini gösterdi.
Devamını oku...