Artık bağımsız milletvekili: Partisinden ayrıldığını açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Artık bağımsız milletvekili: Partisinden ayrıldığını açıkladı

Milletvekili Konstantina Adamu

Yannis Varufakis’in liderliğini yürüttüğü MERA25 Partisi Milletvekili Konstantina Adamu partisinden ayrılarak bağımsız milletvekili olduğunu açıkladı.

Basın açıklaması yayınlayan Konstantina Adamou, partisi MERA25’ten bağımsızlığını ilan etti. 

Yunanistan Meclis Başkanı Konstantinos Tasula’ya  yazdığı mektupta bağımsız milletvekili olma kararını neden aldığını açıklayan Adamu, “Kendini olmayan bir şey gibi gizleyen bir partiyi kişisel olarak destekleyemem. İlke olarak doğrudan demokrasi, eşitlik ve zayıfların savunmasını ilan eden, ancak otoriterlik uygulayan ve keyfi anti-demokratik uygulamalar yürüten bir partiyi destekleyemem.” ifadelerini kullandı.

İki yıl önce MERA25 partisine katıldığında, Yannis Varufakis’in söylediği güzel sözlere inandığını kaydeden milletvekili Adamu, ancak hem kendisine hem de başkalarına karşı yapılan antidemokratik, yoldaşlık ve etik dışı ve otoriter tutumlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

MERA25 Partisi nedir?

Sol görüşlü MERA25 partisi, eski SYRIZA Milletvekili ve Maliye Bakanı olan Yanis Varufakis tarafından 27 Mart 2018 tarihinde kuruldu. MERA25 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerine, DiEM25’in bir parçası olarak katılsa da başarılı olamadı ve Brüksel’e parlamenter gönderemedi. Ancak 2019 Yunanistan genel seçimlerinde % 3.44 oy alarak Yunan Parlamentosu’nda 9 sandalye kazandı. Yunanistan genel seçimlerinde yüzde 3 seçim barajını aşan MERA25 Yunanistan’da, ulusal borcun yeniden yapılandırılması ve faiz dışı borcun azaltılmasını hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Varoufakis: 'Kapitalizm öldü. Daha da kötü bir şeye, tekno-feodalizme hoş geldiniz'

Yunanistan’ın MERA25 Partisi Genel Başkanı ve eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis, 25 Eylül 2023 tarihli Unherd’da yer alan makalesinde, kapitalizmin artık son bulduğunu ve yerini “tekno-feodalizm” adını verdiği yeni bir ekonomik sistem modelinin aldığını belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yanis Varoufakis ‘öldüğü’ iddialarını yalanladı

MERA25 Partisi’nin Genel Başkanı ve Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, ‘öldüğü’ iddiasını yalanladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Varufakis: ‘MeRA25’yi mecliste görmek istiyorsan, bu senin elinde’

Yunanistan’da MeRA25 partisi lideri Yanis Varufakis, ‘Halkın gözlerinin içine bakıyoruz ve ‘Bizim Meclis’te neler yapabileceğimizi biliyorsunuz. Son dört yılda bunu gördünüz […] Meclis’te o sesi istiyor musunuz? Bu sizin elinizde’ diyoruz’ dedi.
Devamını oku...