Varufakis: ‘MeRA25’yi mecliste görmek istiyorsan, bu senin elinde’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Varufakis: ‘MeRA25’yi mecliste görmek istiyorsan, bu senin elinde’

Yunanistan’da MeRA25 partisi lideri Yanis Varufakis, ‘Halkın gözlerinin içine bakıyoruz ve ‘Bizim Meclis’te neler yapabileceğimizi biliyorsunuz. Son dört yılda bunu gördünüz […] Meclis’te o sesi istiyor musunuz? Bu sizin elinizde’ diyoruz’ dedi.

MeRA25 lideri, ‘Hükümetin nasıl bir şekil alacağını az çok biliyoruz, ancak hükümet karşısında Meclis’te nasıl bir muhalefet bulacağını bilmiyoruz. Parlamentonun solcu, gerçekten çoğulcu ve otantik olarak ekolojik bir muhalefetin güçlü sesine büyük ihtiyacı var’ dedi ve ekledi:

‘Sayın Miçotakis hükümetinden hem PASOK’u hem de SYRIZA’yı susturan, muhtıralardan çıktığımıza, Avrupa’da bağımsız, normal bir ülke olduğumuza dair bir söylev var. Biz MeRA25 olarak buna inanmıyoruz.’

‘MeRA25 derinden Avrupacı bir partidir’ diyen Varufakis, Zoi Konstantopulu’nun Plevsi Eleftherias (Özgürlük Yelkeni) partisi hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi:

‘Kırmızı krediler için politikanız nedir? Enerji Borsası için politikanız nedir? Madencilik için politikalarınız nelerdir? Çünkü biz insanların, doğanın, toplumumuzun sorunlarına eğiliyoruz, bunlar bizim konumlarımız diyoruz. Ve kendimizi ve başkalarını bu pozisyonlara göre değerlendirilmeye davet ediyoruz. Onları komşu alanlar olarak görmüyorum…’

SYRIZA Başkanı Aleksis Çipras’ın küçük partilere verilecek oyun boşa gitmiş bir oy olduğu yönündeki tutumu hakkında yorum yapması istendiğinde ise MeRA25 lideri, ‘Boşa giden bir oy, bir zamanlar solcu olan, ancak sonrasında Troyka’nın tüm politikalarına, madenciliğe ve onu başlatan Enerji Borsası’na bulaşmış bir partiye giden oyudur. MeRA25 gibi bir partiye verilecek ve onu Meclis’e sokacak oy bizim için bir zafer oyudur. Ve başaracağız, Meclis’e bir nefes uzağız’ yorumunda bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...