Turizm için yasakları kaldıran Yunanistan neden Mikonos’ta başarısız oldu? Acı gerçek şu ki… - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Turizm için yasakları kaldıran Yunanistan neden Mikonos’ta başarısız oldu? Acı gerçek şu ki…

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve hükümeti, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüsle mücadele konusunda sınıfta kaldı.

Geçtiğimiz yıl Santorini adasında turizm sezonunu açan ve ihtişamlı etkinliklerle Yunanistan’ın turizm için en güvenli ülkelerden biri olduğunu muştulayan Miçotakis, pandemiyi küçümsemiş ve tüm önlemleri kaldırmıştı.

Bunun bedeli sonbahardan itibaren ülke geneli yaşadığımız sürekli kapatmalar (lockdown) oldu ve insanlar altı ayı aşkın süre boyunca evlerine kapatıldı.

Bu yıl da aynı senaryo tekrar ederken, Mayıs ayı itibariyle tüm önlemleri kaldıran hükümet, aşılamalarla ve seyahat belgeleriyle birlikte Temmuz veya en geç Ağustos gibi vakaların sıfırlanacağını duyuruyordu.

Fakat gerçekler acı ve Miçotakis hükümeti acı gerçekle bir kez daha yüzleşmek zorunda kaldı: Yunan turizminin kalelerinden meşhur Mikonos adasında vaka patlaması nedeniyle adada karantina ve kısıtlamalara gidildi.

Burada akla gelen soru şu: Sakinlerinin yüzde 90’ı aşılanmış olan ve yabancı turistlerin de aşı sertifikaları olmadan gidemediği Mikonos’ta nasıl oluyor da vaka patlaması gerçekleşiyor?

Aşılar mı işe yaramıyor, yoksa gerekli sağlık protokollerinin denetimleri mi düzgün yapılmıyor?

Bilim dünyasından aşıların işe yaramadığına dair bir açıklama gelmediğine göre, sorunun yanıtı da açık ve net: Hükümet gerekli denetimleri yapmıyor ve ‘saldım çayıra mevlâm kayıra’ zihniyetiyle vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor.

Pandemiyi yönetme konusundaki başarısızlığı gözle görülen Miçotakis hükümetinden farklı bir şey beklemek zaten abes olurdu da, insan yine sormadan edemiyor: ‘Ağır sanayimiz’ dediğiniz turizmin çökmemesi için bile önlem alamayacak kadar yetersiz misiniz sayın Başbakan?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...