İddia: Atina’nın ortasında ‘şeriat polisi’ devriye gezip sopa gösteriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İddia: Atina’nın ortasında ‘şeriat polisi’ devriye gezip sopa gösteriyor

Yunanistan’da ulusal basın, Atina’da “radikal İslamcıların” olduğu iddiasını ortaya attı. İddiaya göre, başkent Atina’da bir grup marjinal islamcı kişiler, şehirde devriye gezip Müslüman vatandaşların şeriat kurallarına uyup uymadıklarına dair denetleme yapıyor..

Haberle ilgili yayını izlemek için videoya TIKLAYIN

Ta Nea gazetesinin yayınladığı iddiaya göre, başkent Atina’da bir grup marjinal islamcı tarafından kurulmuş olan paramiliter bir örgüt, şehirde devriye gezip Müslüman vatandaşların şeriat kurallarına uyup uymadıklarını denetliyor.

Ellerinde coplar ve sopalarla şer’i kurallara uymadıklarını tespit ettikleri Müslümanlara saldırdıkları iddia edilen grubun, geçim derdindeki pek çok Müslüman mülteci ve göçmenin korkulu rüyası haline geldiği öne sürülüyor.

Çetenin baş örtüsünü ‘doğru’ takmadığını veya şeriata uygun giyinmediğini tespit ettikleri kadın ve erkeklere saldırdığı öne sürülürken, geçtiğimiz Mayıs ayında Agios Pandeleimonas bölgesinde İran kökenli bir kadını öldüresiye dövdükleri yazıldı.

‘Mutmain’ adı verilen grubun Atina’daki Müslümanlara bir çok defa dini gerekçelerle saldırı gerçekleştirdiği, fakat polisin ve basının bunları hep ‘aralarında hesaplaşma’ veya ‘hırsızlık’ olarak yansıttığı ekleniyor.

Haberde ayrıca bunun Yunanistan’a özgü bir fenomen olmadığı, daha önce Fransa, Almanya ve İtalya’da da benzer durumlar yaşandığının altı çiziliyor.

Söz konusu çetenin aynı zamanda Müslümanlara ait işletmelerde haraç keserek ‘korumalık’ rolü üstlendiği, dindaşlarına iş bulup ücretin büyük kısmını ellerinden aldığı ve kelimenin tam anlamıyla bir yeraltı örgütü gibi çalıştığı aktarılıyor.

Öte andan Yunan polisinin göçmenler arasında iç mesele gözüyle baktığı ve bu yaşananlara göz yumduğu suçlamaları karşısında resmi bir açıklama şu ana kadar yapılmadı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...