Yunanistan’da bir kadın cinayeti daha: Katil sevgilisi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bir kadın cinayeti daha: Katil sevgilisi

Başkent Atina’nın Glika Nera bölgesinde gerçekleşen kadın cinayetinin şokunu atlatamamışken bu sefer Folegandros’ta bir kadın cinayeti daha yaşandı.

Kiklades Adaları’ndan olan Folegandros adası yaşanan kadın cinayetiyle sarsıldı.

Garyfallias adlı 26 yaşındaki genç kadını yol kavgası nedeniyle öldüren 30 yaşındaki sevgilisi suçunu itiraf etti.

26 yaşındaki Garifallia’nın Folegandros adasında öldürülmesi soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. Genç kadını öldürdüğünü 30 yaşındaki erkek arkadaşı itiraf etti.

24 saatten fazla süren aramanın ardından Cumartesi gecesi Folegandros adasında genç kadını öldürdüğü yere yakın bir kayalık bölgede bulunan 30 yaşındaki sevgilisi soruşturmada verdiği tutarsız cevapların ardından suçunu itiraf etti.

Genç adam soruşturmada sevgilisiyle son günlerde sık sık kavga ettiğini ve cuma günü araba hareket halindeyken kavgaya tutuştuklarını söyledi. Kavga esnasında arabanın yoldan çıkarak yamaçtan kayalıklara doğru düştüğünü belirten 30 yaşındaki katil, arabadan canlı çıkan sevgilisini takip etti ve denize itti. Katil adam sevgilisine yardım etmek için denize daldığını ancak baygın olduğunu görünce ayağa kalkıp gittiğini söyledi. 

Yapılan otopside kadının başının kayalıklara çarpılma nedeniyle yarılmış olduğu ancak denizde canlı olduğu ve boğularak can verdiği belirlendi.

Talihsiz Garifallia’nı katledilmesiyle birlikte Yunanistan’da son dönemde artan kadın cinayetlerine siyasetçilerden tepki gelmeye başladı.

Kötü bir anın’ sorumlu olduğu bir cinayet daha” ifadesiyle kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çeken SYRIZA lideri Aleksis Çipras “Galiba toplumumuzda bir şeyler iyi gitmiyor. Bu ne kadar derinden kavranırsa, erkek çocuklarının tüm kadınlara saygı ve değer veren bir şekilde yetiştirmeye o kadar özen göstereceğiz”  yorumunda bulundu. 

KİNAL Partisi Fofi Gennimata’ da kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekerken talihsiz Garifallia’nın ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...