Eğitim Bakanı Kerameos 15 yaş üstü öğrencileri aşı vurdurmaya çağırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eğitim Bakanı Kerameos 15 yaş üstü öğrencileri aşı vurdurmaya çağırdı

Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanı Niki Kerameos

Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanı Niki Kerameos, ​eğitim camiasını ve 15 yaş üstü öğrencileri korovıirüs aşısı olmaya davet etti.

Yunanistan genelinde öğretmenlerin dörtte üçünün aşılanmış durumda olduğunu ve bu gelişmeyi cesaret verici olarak tanımlayan Kerameos, “Eğitim camiamızın üyelerini aşı olmaya çağırıyoruz. Bağışıklık duvarının güçlendirilmesi gerekiyor. Artık aşı fırsatı sunulan 15 yaş üstü öğrencilerimizi de aşılanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında okulların açılmasıyla ilgili olarak, uzmanlarla görüşmelerinin sürdüğü kaydeden Eğitim Bakanı, tüm önerileri değerlendirdiklerini ve inceledikleri belirtti. Okulların sorunsuz şekilde açılması ve kesintiye uğramadan eğitimin devam etmesini hedeflediklerini kaydeden Kerameos, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yunanistan Eğitim Bakanlığı olarak aşı konusunda 12-15 yaş grubu için de görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Kerameos, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Heyeti’yle sürekli temas halinde olduklarını ve Kanada gibi kimi ülkelerde 12 yaş üzeri çocuklara aşılanma programlarının hayata geçirildiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.