'Kripto' evro geliyor: Bitcoin'e rakip olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Kripto’ evro geliyor: Bitcoin’e rakip olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital (kripto) evro projesinin araştırma aşamasının başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, dijital evro projesinin uygulanabilirliğinin araştırılması için 24 aylık bir sürecin başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada, 24 ayda dijital evronun nasıl tasarlanacağının, Evro Bölgesi’ndeki herkese nasıl sunulacağının ve dijital para biriminin ileride olası etkilerinin inceleneceği kaydedildi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ise, “Dijital evro hakkındaki raporumuzu yayınladığımızdan bu yana dokuz ay geçti. Bu süre içinde, çok daha fazla analiz yaptık. Vatandaşlardan ve profesyonellerden katkılar aldık, cesaret verici sonuçlar veren bazı deneyler yaptık. Bütün bunlar bizi vites yükseltmeye ve dijital evro projesini başlatmaya karar vermemize neden oldu” dedi.

ECB’nin açıklamasında, projede şu ana kadar yürütülen çalışmaların kişisel bilgilerin gizliğinin nasıl korunabileceğine dair izlenmesi gereken yöntemleri ortaya koyduğu, olası dijital Evro’nun oluşturulmasında gereken enerji tüketiminin Bitcoin ve diğer kripto varlıklara kıyasla daha düşük seviyede olmasının beklendiğine de dikkat çekildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro Bölgesi'nde Yeni Bir Borç Krizi Uyarısı Geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Louis de Guintos, 13 Kasım Pazartesi günü Frankfurt’ta yaptığı konuşmada, Evro Bölgesi’nde yüksek faiz oranları ve artan bütçe açıkları nedeniyle yeni bir borç krizi riskine dikkat çekti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

En büyük 3. kripto para borsası FTX iflas etti

Kripto para piyasalarında deprem yaratan FTX iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Freid istifa ettiğini açıkladı.
Devamını oku...