Hafta sonuna kadar 40 derecelere varan sıcaklara devam - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hafta sonuna kadar 40 derecelere varan sıcaklara devam

Yunanistan genelinde hafta sonuna kadar 40 derecelere varan kaçırıcı sıcakların devam edeceği tahmin ediliyor.

16 Temmuz Cuma günü hava sıcaklığının ülke genelinde 38 ile 40 derecelere varması beklenirken hafta sonu ise sıcaklıklarda düşüş tahmin ediliyor.

Sıcaklık Cuma gününe kadar mevsim normalinin üzerinde olacak ve yerel olarak 38 ile 40 santigrat dereceleri bulacak. Hafta sonu sıcaklık larda düşüş bekleniyor.

16 TEMMUZ CUMA HAVA DURUMU

Cuma günü genel olarak hava açık olacak. Öğleden sonra batı ve orta Makedonya’da bulutlar gelişecek ve yerel sağanak ve münferit gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. 

Rüzgar batıya kuzeybatıdan 3 ile 5 bofor, batı ve güneyden 6 bofor, ve kuzey Ege’de kuzey kuzeydoğudan 4 ile 6 bofor şiddetinde esecek.

Sıcaklık, esas olarak 38 ile 40 santigrat dereceye ulaşacağı ülkemizde ada ve kıyı bölgelerinde maksimum sıcaklıklar 3 ile 5 derece daha düşük olacak.

17 TEMMUZ CUMARTESİ HAVA DURUMU

Kuzey bölgelerde gökyüzünün bulutlu ve yerel sağanak yağışlar beklenirken ve batı ve orta Makedonya’da ağırlıklı olarak öğle ve öğleden sonra münferit gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Ülkenin geri kalanında açık hava bekleniyor, Öğleden sonra anakarada gökyüzünde geçici bulutlanmalar yaşanacak. Rüzgar batıdan kuzeybatıya 3 ile 5 bofor, batı ve güney denizlerinde ise yerel olarak 6 bofor şiddetinde esecek. Sıcaklık batı ve kuzeyde biraz düşecek, ancak doğu bölgelerinde en yüksek sıcaklık 38 dereceye kadar ulaşacak.

18 TEMMUZ PAZAR HAVA DURUMU

Orta ve kuzey bölgelerde bulutlanmanın hızla artacağı tahmin ediliyor. Kuzeybatıda yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar ağırlıklı olarak öğle ve öğleden sonra saatlerde olacak. Ülkenin geri kalanında genel olarak açık bir hava bekleniyor, ancak anakarada öğlen ve öğleden sonra yerel bulutlar gelişecek ve sağanak ve münferit gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelecek.

Rüzgarın 4 ile 5 bofor şiddetinde esmesi beklenirken ülke genelinde çoğu bölgede sıcaklıkların biraz düşeceği hesaplanıyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et