‘Eğer kış olsaydı çoktan sokağa çıkış yasağı ilan edilmişti’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Eğer kış olsaydı çoktan sokağa çıkış yasağı ilan edilmişti’

“Korona ne hikmetse yaz aylarında turistler gelirken kaçıyor, kış aylarında ise karantinalarla birlikte geri geliyor” diyen vatandaşları haklı çıkarırcasına profesörlerden açıklamalar geliyor.

Yunanistan’ın ünlü Göğüs Hastalıkları profesörlerinden Nikos Canakis ‘Eğer kış olsaydı çoktan sokağa çıkış yasağı (lockdown) ilan edilmişti.” ifadelerini kullandı.

Canakis, koronavirüs Delta mutasyonunun adeta cirit attığını ve çok yakında günlük vaka sayısının 3 bine ulaşacağını söyledi.

Yeni dalganın aşı vurdurmamış olanları etkileyeceğini belirten Canakis, ‘Önümüzdeki hafta günlük vaka sayısı 2 binin üzerinde olacak. Çok yakında 3 binin de üzerine de ulaşacağız’ ifadelerini kullandı.

Delta mutasyonunun cirit attığını söyleyen Profesör, ‘Eğer kış olsaydı çoktan sokağa çıkış yasağı (lockdown) ilan edilmişti. Ümit ediyoruz ki aşılar sağlık sistemini basınçtan korur’ dedi.

Delta mutasyonunun özellikle 30 yaş altı gençlerde ve daha az olarak 50’li ve 60’lı yaşlardaki kişilerde görüldüğünü vurgulayan Canakis, gençlerin virüsü getirip evdeki aşı vurdurmamış büyüklerine bulaştırdıklarını ve ağır şekilde hastalanmalarına sebep olabileceklerini belirtti.

Polis, İtfaiye, Eğitim, Sağlık gibi kamusal alanlarda çalışanlara getirilmesi planlanan aşı zorunluluğunu desteklediğini belirten Profesör, akabinde kafe ve restoran çalışanlarıyla turizm sektöründeki çalışanlara da aynı zorunluluğun getirilmesinden yana olduğunu aktardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sıcaklık, nem, sel: El Nino Avrupa'da kışı değiştiriyor

Yıl sonunda zirve yapması beklenen El Nino fenomeninin, Avrupa kıtasının iklimini etkileyeceği belirtiliyor. Uzmanlar, bu fenomenin kıta üzerinde somut etkilere yol açabileceğini öngörüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Düğünler oturarak yapılacak

Worth reading...