Yunanistan’da maske zorunluluğu geri mi geliyor? Hükümet sözcüsünden açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da maske zorunluluğu geri mi geliyor? Hükümet sözcüsünden açıklama

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni, Delta mutasyonu sonrası vakaların artış göstermesi nedeniyle açık alanda maske zorunluluğunun gündeme alınabileceğini söyledi.

Haberle ilgili yayını izlemek için videoya TIKLAYIN

Kiryakos Miçotakis hükümetinin 7 Temmuz günü iktidarda ikinci yılını dolduracağını aktaran Hükümet Sözcüsü, hükümetin bu süre zarfında çok önemli ve kalıcı reformlar yaptığını belirtti.

Pandemiyle ilgili olarak ise son haftalarda yaşanan sürekli gerilemenin durduğunu belirten Peloni, Delta mutasyonunun yerleşmeye başlamasıyla birlikte vaka sayılarında artışa geçildiğini kaydetti.

Delta mutasyonuyla mücadelede en önemli silahın aşı olduğunu belirten Sözcü, son 3 ayda yoğun bakım ünitelerinde entübe olarak tedavi görenlerin yüzde 99,08’inin, yaşamını yitirenlerin ise yüzde 99,2’sinin aşı vurdurmamış vatandaşlar olduğunu vurgularken, ‘Aşı hayat kurtarıyor’ dedi.

Vakaların artmasıyla birlikte belirli kısıtlamaların getirilebileceğini kaydeden Peloni, ‘Açık alanda maske zorunluğu’ sorusuna ise ‘Uzmanlar tüm ayrıntıları inceliyorlar, uygun görürlerse getirilebilir’ yanıtını verdi.

Hükümet Sözcüsü, son olarak son 1 haftada 150 bin civarı aşı randevusu alındığını ve bunların 100 binden fazlasının 18-24 yaş grubundan olduğunu, hükümetin gençleri cesaretlendirme girişiminin olumlu sonuç verdiğini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...