Hükümeti yalanladı: Maskeyi çıkarın demedik! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümeti yalanladı: Maskeyi çıkarın demedik!

Yunanistan’ın ünlü enfeksiyon hastalıkları profesörlerinden Nikos Sipsas, uzun zaman sonra çıktığı televizyon programında hükümete eleştirilerde bulundu.

Koronovirüste dördüncü dalganın kapıya dayanmış olduğunu belirten Profesör, Delta mutasyonunun çok çabuk yayıldığını ve dolayısıyla aşı vurdurmamış olanlar için büyük tehdit olduğunu kaydetti.

Sipsas, vatandaşları bir an önce aşı vurdurmaya davet etti.

Hükümetin aşı vurdurmamış olanları hedef tahtasına koymasını doğru bulduğunu belirten Profesör, öte yandan Bakanların ve Başbakan’ın ‘Yeni bir kapanma olmayacak’ sözlerini eleştirerek, ‘Devlet yetkilileri böyle şeyler söylememeli. Yüzde 60 bağışıklığa ulaşılmazsa yeni kapanmalar gerekecek’ ifadelerini kullandı.

Maske konusunda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Heyeti’nin maskelerin çıkarılması yönünde bir tavsiyede bulunmadığını belirten Sipsas, önerinin sadece açık alanlarda ve kalabalık yoksa maskelerin çıkarılması yönünde olduğunu, hükümetin bunu çarpıttığını ve yanlış yaptığını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...