Yeni bir Yunan-Türk krizi olacak mı? Dendias ne dedi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni bir Yunan-Türk krizi olacak mı? Dendias ne dedi?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye ile birçok konuda taban taban zıt olsalar bile, turizm sezonunda Ege’de nispeten sakin bir yaz geçirileceğini umduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Dendias RealNews gazetesine verdiği mülakatta, Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkileri konusunda Yunan hükümetine yapılan eleştirlerde dendiği gibi yanılsamaların olmadığını söyledi.

Yunanistan’ın en önemli gelir kaynağı olan turizm sezonu süresince Ege’de yeni bir Yunan-Türk gerilimi beklemediğini kaydeden Dendias, “Ege’de yeni zorluklar olmadan nispeten sakin bir yaz geçireceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

Dendias, hem Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin, hem de Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile kendi temaslarının “buzların erimesine” olanak tanıdığına, ancak Türk-Yunan ilişkilerinde önemli bir ilerleme kaydedilmediğine vurgu yaptı.

Türkiye ile Yunanistan’ın pozisyonlarının taban tabana zıt olduğunu ve olmaya da devam ettiğini vurgulayan Dendias sözlerini şöyle sürdürdü:

“Farkımız şuydu ve hala da öyle: Türkiye, uluslararası hukukun temel kurallarına, deniz hukukuna, iyi komşuluk ilişkilerine saygı göstermeyi ve Yunanistan’a karşı casus belli (savaş sebebi sayma) kararını geri çekmeyi reddediyor.”

Öte yandan her şey rayında giderse ve sakin bir yaz dönemi geçirilirse Yunan Başbakanı Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında tekrar bir araya gelmeleri bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere  Miçotakis ile Erdoğan 14 Haziran’da gerçekleşen Brüksel’deki NATO zirvesinde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmişlerdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, ABD Fırkateynlerinin Yunan Tersanelerinde Ortak Üretimini İstiyor

Yunanistan, Amerikan fırkateynlerinin Yunan tersanelerinde ortak tasarımı ve üretimi için ABD ile önemli bir diyalog başlattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias İskeçe'de: 4. Kolordu Komutanı'nın Görev Devir Teslim Törenine Katılıyor

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, 4. Kolordu Komutanlığındaki görev devir teslim törenine katılmak amacıyla İskeçe’ye (Xanthi) geliyor.
Devamını oku...