Büyük Derbent’te cemevini ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Büyük Derbent’te cemevini ziyaret etti

Yunanistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos, Türk-Yunan sınırında bulunan Evros iline yaptığı gezi sırasında Büyük Derbent (Megalo Derio) köyündeki Alevilerin cemevini ziyaret etti.  

Cemevi yetkililerinin eşlik ettiği Bakan Sirigos, cemevinin işletilmesi için Yunanistan Milli Eğitim ve Dinişler Bakanlığı’nın resmi izin verdiğini ve ibadete ek olarak, bölgedeki insanlara çeşitli hizmetler (aşevi) sunduğunu bildirdi. 

Yunanistan Milli Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı, dini konulardan ve bunlarla ilgili ibadethanelerin işletilmesinden de sorumlu olduğu için ibadethanelerin çalışmaları amacıyla yapılan kontroller sonrası izin veriyor. 

Bakan Yardımcısı Sirigos Alevilere ve onların övgüye değer çabalarına ve genel olarak bölgeye olan ilgisini göstermek istediğini ve bu kapsamda kendisine iletilen taleplerin çözümüne çaba sarf edeceğini dile getirdi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mecliste Politeknik Direnişi ve Cunta kavgası: Birbirlerine girdiler

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos’un parlamentoda Cunta ve Politeknik Direnişi hakkında sözler sonrası partiler birbirlerine girdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’ya 2 üniversite bölümü daha geliyor

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos, Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne 2 bölüm daha ekleneceğini Meclis kürsüsünden duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sirigos: Ukrayna tek başına savaşıyor, bunu aklımızda tutalım

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Hukuk Profesörü Angelos Sirigos Ukrayna’nın şu anda tek başına savaştığı gerçeğinin önemli olduğunu ve Yunan halkı olarak bunu akıllarının bir köşesinde tutmaları gerektiğini söyledi.
Devamını oku...