Mecliste Politeknik Direnişi ve Cunta kavgası: Birbirlerine girdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mecliste Politeknik Direnişi ve Cunta kavgası: Birbirlerine girdiler

Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos’un parlamentoda Cunta ve Politeknik Direnişi hakkında sözler sonrası partiler birbirlerine girdi.

Eğitim alanındaki düzenlemenin görüşüldüğü oturumda, Sirigos’un ‘Ayaklanmanın tüm aydınlığına rağmen, Cunta, Politeknik Direnişi nedeniyle değil, Kıbrıs nedeniyle düştü’ ifadeleri büyük tepki topladı.

SYRIZA, KINAL-PASOK, KKE, MeRA25 partileri Sirigos’a büyük tepki gösterirken, Bakan Yardımcısı’nın Cunta sempatizanı olup olmadığı dahi soruldu.

KKE Milletvekili Thanasis Pafilis, ‘Utanmıyorsunuz, desem bile az. Bilinçli olarak söylediniz’ derken, Cunta’ya karşı pekçok halk ayaklanması olduğunu, Politeknik Direnişi’nin de bunlar arasında en önemlisi olduğunu kaydederken, tarihi çarpıtarak gençlerin direnişini kırmak istediğini ama başarılı olamayacağını belirtti.

SYRIZA Milletvekili Nikos Vuçis de tepki gösterenler arasında yer alırken, Sirigos’a, ‘Cunta döneminde yurtdışına sürgüne gidenler, adalara sürülüp işkence görenler vardı. Tutuklamalar vardı. O günün tarihini bugün yeniden yazmaya çalışmanız kabul edilemez ve bu meclise küfürdür’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...