ABD’nin Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee, Trakya Müslümanlarının Ramazan ayını kutladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD’nin Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee, Trakya Müslümanlarının Ramazan ayını kutladı

ABD Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee

Öncelikle Ramazan Ayı’na girerken Trakya’da yaşayan tüm Müslümanların Mübarek Ramazan Ayı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Bu mübarek Ay boyunca Müslümanlar oruç tutmakta, ibadet etmekte ve verdikleri zekat ve sadakalarla Allah’a olan inançlarını ve Allah’la olan bağlarını güçlendirmektedir. Mesleki kariyerim esnasında zengin bir inanç mozaiği olan Orta Doğu’da hizmet etme ayrıcalığına sahip oldum. Orta Doğu’da görev yaptığım süre zarfında en güzide hatıralarım arasında dünyanın deniz seviyesinden en alçakta bulunan kenti Eriha’da geçirdiğim muhteşem İftar programları ile Bağdat’ta bir iftarda yediğim Irak’a özgü bir lezzet olan masgouf adlı ızgara sazan yemeği yer alıyor.  

Bu iftar sofraları bana, görev yaptığım Müslüman ülkelerde Müslümanların inanç ve kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı vermiş olmasının yanı sıra, Müslüman halkla aynı sofra etrafında toplanarak birbirimizi daha iyi tanıma ve aynı yemeği paylaşma imkanını da sundu. ABD’nin Selanik Başkonsolosluğu pandemi öncesinde büyük bir memnuniyetle iftar yemeklerine ev sahipliği yaptı. Bu geleneği gelecek yıl da bizzat katılım sağlayarak sürdürmek ve bölgenin tayinli Müslüman dini liderleri ile tesis ettiğimiz kıymetli diyalogu devam ettirmek için sabırsızlandığımı belirtmek istiyorum. Diplomatlar da memleket hasreti çeker. Kuzey Yunanistan, bana sarp dağları ve berrak suları ile memleketim Kaliforniya Eyaleti’ni hatırlatıyor. Kaliforniya, tıpkı Kuzey Yunanistan bölgesi gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin en güzel bölgelerinden biri olduğu kadar Amerika’daki en büyük Müslüman ABD’nin en çeşitli bölgelerinden biri olma özelliğine de sahiptir. İslam dininin öz disiplin, merhamet ve aileye bağlılık gibi değerli öğretileri, kültürümüzün ve toplumumuzun zenginleşmesine yardımcı olmakta, böylelikle Amerikalı Müslümanlar sadece Kaliforniya’ya değil bütün ulusumuza büyük katkı sağlamaktadırlar. Esasen Amerikalı Müslümanlar, ülkenin en kültürlü ve en yüksek gelirli grupları arasında yer almakta ve Amerikan toplumunun iş dünyası, sağlık, eğitim ve sivil toplum gibi her alanında yer almaktadırlar.  ABD kadın eskrim takımında yer alan İbtihaj Muhammed gibi Olimpiyat sporcularından, Kongre’ye seçilen ilk Müslüman Amerikalı olan ve halen, benim Hukuk Fakültesi’ne gittiğim Minnesota Eyaleti Adalet Bakanı olarak görev yapan Keith Ellison gibi devletin en üst seviyelerindeki seçilmiş yetkililere kadar ülkemizi temsil eden çok sayıda seçkin Müslüman Amerikalı var.

Trakyalılar, bu bölgede Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin birlikte huzur içinde yaşamasıyla gurur duyabilirler. Bu bölge bütün Balkan Yarımadası’na örnek bir model teşkil etmektedir. Çeşitlilik, Amerika’nın sahip olduğu en büyük güçlerinden biridir. Çeşitliliğin, Trakya’nın da sahibi olduğu en büyük güçlerden biri olduğu, herkesin bütünüyle sahiplenmesi gereken bir değer olduğu kanısındayım.    

Bu yıl hep birlikte fiziken aynı sofraya oturamasak da komşular ve dostlar olarak kalben hep beraber aynı sofrada olduğumuzu düşünebiliriz. Ekonomik potansiyelin özellikle enerji ve altyapı konusunda topyekün gelişmeyi sürdürmesi nedeniyle bu bölgenin geleceği oldukça parlaktır. Trakya’yı çepeçevre saran bol miktardaki doğal güzellikler nedeniyle, daha fazla sayıda insan bu bölgeyi keşfettiği sürece sürdürülebilir turizm gibi sektörler sıçrama yapmaya hazır konumda beklemektedir. Başkonsolos olarak, daha fazla insanın Trakya’ya gelmesi ve tıpkı benim gibi daha fazla insanın Trakya’yı sevmesi için çok çaba göstereceğim.  

Bu mübarek günlerin taşıdığı özel mesajın ve taşıdığı anlamın herkesin moralini yükselterek herkes için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlıcakla kalın. Teşekkür eder, Ramazan’ın hayırlı olmasını dilerim.

ABD Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee

ABD Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Trajik Sel Felaketi: İki Kişi Hayatını Kaybetti

Bulgaristan’ın Karadeniz bölgesinde bulunan Tsarevo kasabasında şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'ne ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri Atina Büyükelçiliği İnsan Hakları Uzmanı Brian Breuhaus ve beraberindeki heyet Gümülcine Vakıflar İdaresini ziyaret ederek temaslarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ile görüştü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Selanik Başkonsolosu Elizabeth K. Lee, 25 Mayıs Salı günü Batı Trakya’nın Mustafçova (Miki) Belediyesi’ni ziyaret etti.
Devamını oku...