JUMBO ve IKEA kapılarını açıyor: Yeni kurallar neler? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

JUMBO ve IKEA kapılarını açıyor: Yeni kurallar neler?

Perakende satış sektöründe büyük mağazalar faaliyetlerine geri dönüyor. Hükümetin yasaklarda gevşeme kararı sonrası IKEA ve JUMBO gibi büyük alışveriş mağazaları müşterilerine kapılarını click inside kuralıyla açıyor. 

Hükümet büyük alışveriş merkezlerinde maksimum 20 kişi sınırını kaldırınca mağazaların kapıları da müşterilerine yeniden açılmış oldu.

Ticaret ve Tüketici Korunma Müdürlüğü Genel Sekreteri Panos Stampoulidis, IKEA ve Jumbo gibi büyük ölçekli mağazaların yanı sıra Attica gibi alışveriş merkezleri dahil hükümetin her mağazada en fazla 20 kişi bulunması kararını iptal etmesinin ardından bugün tüketicilere kapılarını açıyor.

Stampoulidis “Mağazalarda 20 kişinin sınırlamasını bıraktık” dedi. “Artık metrekarelere göre oluşturulacak bir sınır var. Yani 500 metrekareye kadar, 25 metrekareye 1 kişilik oran geçerli. Bu da, geniş açık alanlara sahip şirketlerin sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Yetkililer bu sayede Atina’da Sintagma’daki Attica City alışveriş merkezinin de, 12 Nisan’dan itibaren tüm katlarının cilck inside sistemi ile yeniden açıldığını duyurdular.

Öte yandan Selanik’teki mağazalar yalnızca click away sistemiyle çalışacak. Selanik’teki JUMBO ve IKEA da click away ile hizmet verecekler.

IKEA şirketi web sitesinden yaptığı duyuruda, bugünden itibaren tüketicilerin Piraeos ve Patra’da mağazada içeri girerek (click inside sisyemiyle)  alışveriş yapabileceklerini, 13 Nisan gününden itibaren ise havalimanı, Kifissos, Tesalya ve Yanya’daki IKEA mağazalarında da click inside sistemi şe alışveriş yapabileceklerini duyurdu.

Hükümetin son kararına göre Yunanistan genelinde mağazalar için müşteri sayısı sınırı şöyle belirlendi:

  • 500 m2’ye kadar mağaza alanları için, 25 m2’ye bir kişi.
  • 500 m2’den büyük alanlarda, her 100 m2 için 500 m2’den fazla, ek bir müşteriye izin verilecek.

Örneğin 25.000 m2 olan IKEA Havaalanı mağazasında aynı anda 270 kişiye kadar click-inside sistemi ile gelen müşteriler mağazanın içerisine girerek alış veriş yapabilecek.

Uzmanlardan “yeşil ışık” almadıkları için AVM tipi alışveriş merkezlerinin ise şu anda yeniden açılmayacağı belirtiliyor. 14 Nisan Çarşamba günkü uzmanlar heyeti toplantısında hem alışveriş merkezleri konusu hem de Kozani konusu yeniden gündeme getirilecek ve o zamanki epidemiyolojik verilere göre kararlar alınacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...