Yunanistan vizesinin süresi geçenler ne olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan vizesinin süresi geçenler ne olacak?

Avrupa Birliği ülkeleri küresel koronavirüs nedeniyle vize verme kurallarını katılaştırmaya devam ediyor. 

AB ülkeleri Türkiye vatandaşlarına yine vize verilmeyecekler bölümünde tutarken sadece özel şartlar durumunda Avrupa seyahati için vize randevusu verilecek.

AB ülkeleri vize verme uygulamasını katılaştırmaya devam ediyor. İsviçre ise Türkiye’yi risk bölgesi ilan etmezken buna rağmen vize vermeme kararı aldı

Almanya ve Yunanistan dahil pek çok ülke Türkiye vatandaşlarına vize kısıtlamalarını sürdürüyor. Ancak daha önceden vize almış ve harcını ödemiş birçok Türkiye vatandaşı ise sınırlar kapatıldığı için vizesini kullanamamış durumda. 

Vizesi olanlar gelemedi. Parası ödenmiş vizeler ne olacak?

Türk vatandaşlarının bir kısmının koronavirüs yasakları nedeniyle sınırlar kapatılmadan önce alınmış vizeleri bulunuyordu. Söz konusu vizelerin tarihi geçenler veya Yunanistan vizesi olanlar, paraları ödenerek alınmış vizelerinin ne olacağını merak ediyor.

Ödemesi yapılmış vizelerin sınırların kapatılması nedeniyle yanması nedeniyle birçok Türk vatandaşı mağduriyet yaşıyor. Sınırların ne zaman açılacağının netlik kazanmaması ve AB ülkelerinden resmi bir açıklama yapılmaması ise vizelerinin tarihi geçen veya geçmekte olan Türklerin durumunu daha da zor duruma sokuyor. 

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Türk Vatandaşlarına Kapıda Vize Uygulamasını 5 Ada İçin Başlatıyor

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulamasının 30 Mart’ta başlaması planlanırken, bu uygulamanın ilk aşamada sadece beş adayı kapsayacağı açıklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Adalarına Vizesiz Seyahat Dönemi Başlıyor: Türk Turistlere Mart Ayında Yeşil Işık

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilmelerini sağlayacak yeni bir anlaşmanın Mart ayında yürürlüğe gireceğinin müjdesini verdi.
Devamını oku...