Batı Trakya’da okulların açılması için eylem yapacaklar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da okulların açılması için eylem yapacaklar

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinde Veliler Birliği, tüm eğitimci ve velileri okulların açılması talebiyle protesto gösterisine davet etti.

Öğrenci ve velilerin hoşnutsuluğunun ve yorgunluğunun had safhaya ulaştığının belirtildiği açıklamada, hükümetin, bir yıllık süreçte, çocukların okullarda korunması için gerekli tedbirleri almak yerine okul kapama yolunu tercih ettiği vurgulanıyor.

Ülke genelinde bunca eğitimci, bunca encümen heyeti, bunca aile-veli birliklerinin okulların açılması yönünde taleplerine hükümetin kulak tıkandığını belirten veliler, her dereceden okulların tamamının açılmasını istiyorlar.

Öte yandan sınıflarda öğrenci sayısının azaltılması, ekstra temizlik personeli istihdamı, sürekli testler, güvenli taşıtlar ve okul doktorları gibi gibi önlemler alınarak çocukların bir an önce sınıflara dönmeleri isteniyor.

Bu talepler çerçevesinde veli ve eğitimciler, 2 Nisan Cuma günü saat 12:00’de Dedeağaç Belediyesi önünde bir protesto gösterisi düzenleyecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...