Maronya mağarası için 800 bin evro - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maronya mağarası için 800 bin evro

Rodop iline bapğlı tarihî Maronya Polifimo Mağarası’nın restorasyonu, tanıtımı ve kültürel açıdan değerlendirilmesi için 800 bin evroluk ödenek ayrıldı.

Kültür Bakanlığı, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleri ve Maronya-Şapçı (Sapes) Belediyesi arasında imzalanan sözleşmenin 31 Mart günü telekonferans yoluyla gerçekleşecek olan Eyalet Ekonomi Komisyonu toplantısında onaylanması bekleniyor.

Mağarada kazı çalışmaları 50 bin, tanıtım, koruma ve kültürel açıdan değerlendirme çalışmaları içinse 750 bin evro ödenek ayrıdlığı bildirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maronya’da Denizde Yaşamını yitirdi

Maronya’nın İdria sahilinde denize gire 84 yaşındaki yaşlı adam yaşamını yitirdi. Talihsiz adamın ölüm nedeni belirlenemedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maronya Şapçı Belediyesi için iki aday seçimlere katılıyor

Yunanistan’da yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Batı Trakya‘da Rodop iline bağlı Maronya Şapçı Belediyesi‘nde 8 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerde iki aday yarışacak. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Haritopulos: Şapçı itfaiye teşkilatı derhal geliştirilmeli

Batı Trakya’nın Maronya-Şapçı (Sapes) Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, 28 Ağustos Pazartesi günü Devlet Bakanı Makis Voridis ve İçişleri Bakan Yardımcısı Thodoris Livanios ile Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) bir araya geldi.
Devamını oku...