Evroslular mülteci kampı kararını protesto etmek için eyleme çıkıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evroslular mülteci kampı kararını protesto etmek için eyleme çıkıyor

Batı Trakya’nın Evros ilinde vatandaşlar, mülteci kampının genişletilmesini protesto etmek için 5 Mart Cuma günü sokağa çıkmaya hazırlanıyorlar.

Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis’in kampın genişletilmesiyle ilgili alınacak kararı önceden kendilerine bildirme konusunda söz verdiğini belirten Evros Mücadele Heyeti, genişletilme kararının kendilerine haber vermeden yayınlanmasına öfkeli.

Hatırlanacağı üzere hükümet, Kumçiftliği’ndeki (Orestiada) Göçmen Karşılama ve Kimlik Tespit Merkezi’nin (mülteci kampı) genişletilmesi için arsa kiralanması kararını Diavgia üzerinden duyurmuştu.

5 Mart günü saat 12:00’de Kumçiftliği’nde bu kararı protesto edecek olan Evroslular, geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret eden Mitarakis’e de tepki göstermişlerdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Çiftçileri Kipi Gümrük Kapısını Kapattı

Batı Trakya’nın Evros bölgesindeki çiftçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi Gümrük Kapısı’nı sembolik bir eylemle 3 saat boyunca kapattılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Rüzgar Türbinlerine Çarparak Can Veren Kuşların Sayısı 500'ü Geçti

Batı Trakya’da, Evros ve Rodop bölgelerindeki rüzgar türbinleri, ekosistem üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, bu türbinlerin kuş ve yarasalar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Devamını oku...