Türkiye vatandaşları Yunanistan’a girebilir mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye vatandaşları Yunanistan’a girebilir mi?

Bir yılı aşkın süredir devam eden küresel salgın nedeniyle Yunanistan devleti sınır kapılarını Türkiye vatandaşlarının girişine kapalı tutuyor. 

Negatif koronavirüs testi veya Yunanistan vizesi olsa bile Türkiye vatandaşları Yunanistan’a giremiyor. İki ülkeyi birbirine bağlayan kara sınır kapılarından sadece Kipi sınır kapısı her gün belirli saatler açık tutuluyor. Nakliye ve ticari TIR’ların geçişine izin verilen Yunan gümrüğünden Yunanistan vatandaşları belirli şartları yerine getirmek kaydıyla Türkiye’ye gidip gelebiliyorlar.

Sınırdan geçiş konusunda gelen sorular nedeniyle İskeçe (Xanthi) Milletvekili Burhan Baran yeni bir açıklamada bulundu. 

Milletvekili Burhan Baran’ın açıklaması şöyle:

Son günlerde Yunanistan’dan Türkiye’ye gidiş gelişlerle ilgili yaşanılan sorunlarla ilgili yaptığım açıklamadan sonra sıkça sorulan sorulara bir açıklık getirmek istiyorum.

Türk vatandaşı Yunanistan’a girebilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a girişlerine halihazırda izin verilmemektedir. Yunanistan devleti küresel koronavirüs salgınını gerekçe göstererek Türkiye ile olan sınırlarını kapatmış ve iki ülke arasındaki uçak seferlerini durdurmuştur. Şu anda sadece Kipi sınır kapısı yolcular için her gün belirli saatlerde (07.00-23.00) çalışmaktadır. Ticari mal taşıyan nakliye araçlarının ise geçişi sürmektedir.
Türk vatandaşlarının Kipi sınır kapısından Yunanistan’a giriş izni yalnızca aşağıdaki kategorilerde olanlara verilmektedir:
a) Yunanistan oturma izni sahipleri ve ikametgahı Yunanistan’da olan kişiler
b) Yük taşıyan TIR şoförleri
c) İkametlerine bağlı olarak ait oldukları yetkili Yunan Konsolosluk Makamının ilgili izni ile kesinlikle aciliyeti olan mesleki seyahat ve sağlık sebepleri için Türkiye vatandaşları.

Türk plakalı araçlar Yunanistan’a girebilir mi?

Pandemi gerekçe gösterilerek Türk plakalı otobüslerin Yunanistan’a girişine izin verilmemektedir ve bu yasak devam etmektedir. Türk plakalı TIR ve arabaların geçişine izin verilmektedir. Yunan plakalı araba, otobüs ve TIR’ların geçişine izin verilmektedir. Bir önceki açıklamamızda da belirttiğimiz üzere Yunan plakalı otobüsler gerekli işlemleri gidiş ve dönüşlerde negatif PCR koronavirüs testiwww.travel.gov.gr adresinden 24 saat öncesine kadar yurtdışına çıkış/giriş PLF formu doldurulması, yolcu, otobüs ve taksi şoförlerinin ise Yunanistan’da 7 gün ev karantinasında kalmaları gerekmektedir. Yunan plakalı özel araçların Türkiye’ye gidiş dönüşlerinde, yukarıda bahsettiğim gerekli evrak ve şartlar yerine getirildiği taktirde hiçbir sorunun yaşanmamaktadır.

Hatırlanacağı üzere Milletvekili Burhan Baran geçtiğimiz günlerde de Türk-Yunan sınırından geçişler ile ilgili bir açıklama yapmıştı.

İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Dr. Burhan Baran

Tahmini Okuma Süresi: 3 dakika

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan Türkiye’ye gidiş gelişler hakkında Milletvekili Baran’dan açıklama

Worth reading...