Yunanistan’dan Türkiye’ye gidiş gelişler hakkında Milletvekili Baran’dan açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan Türkiye’ye gidiş gelişler hakkında Milletvekili Baran’dan açıklama

Fotoğraf karesinde Kipi-İpsala hudut kapıları arasında bulunan köprüdeki Yunan-Türk sınırı ve ülke bayrakları görülüyor.

Yunanistan ile Türkiye arasında karayolu ile geçişlerde koronavirüs yasakları nedeniyle yaşanan sıkıntılar sürüyor. KINAL Partisi İskeçe (Xanthi) Milletvekili Burhan Baran konu ile açıklama yaptı.

Son günlerde Yunanistan’dan Türkiye’ye gidiş dönüşlerle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili Milletvekili Burhan Baran açıklamalarda bulundu. Baran’ın açıklaması şöyle:

Değerli soydaşlarım; son iki gündür Türkiye’ye gidiş dönüşler ile ilgili ortalıkta dolaşan haberlere bir açıklama getirmek istiyorum.

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

25.02 2021 Perşembe günü Türkiye’ye giden yolcu otobüsünün Yunanistan Kipi sınır kapısı üzerinden geçişine izin verilmediğine dair yolcu ve akrabalarından telefonlar almaya başladık. Hemen çalışma  arkadaşlarımla olayla ilgilenmeye başladık.

Yaklaşık 14 aydır pandemi başlangıcı ile birlikte Türkiye Yunanistan arasında yapılan günlük otobüs seferleri durmuştu. Bu zor dönemde bir turizm firması halkımızın mağduriyetini gidermek için farklı bir çalışma başlatmış, yolcular Yunan gümrüğüne getiriliyor işlemlerden sonra Free Shop’a kadar yürüyor ve Türkiye’den gelen otobüsler ile Türkiye’ye taşınıyorlardı. 

Aynı şekilde taksilerinde bu uygulama ile çalıştığını biliyorduk. Fakat artan vakalar, bu uygulamada yaşanılan sorunlar ve şikayetlerden dolayı 25.02 2021 tarihi ile Kipi sınır kapısına ulaşan genelge ile bu geçişlere kesinlikle izin verilmeyeceği tarafımıza bildirildi.

Aynı gün her şeyden habersiz sınırda bulunan 45 vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için öncelikle Kipi sınır kapısı emniyet amiri ile ve Aleksandrupoli (Dedeağaç) Emniyet amiri ile görüşüp bu mağduriyetin giderilmesi için ricada bulunduk. Çünkü bu karardan haberdar olmayan 45 yolcu sınırda kalmıştı.  Kipi emniyet amiri  gerçekten bu ricamıza duyarlılık gösterip bakanlığa bir yazı yazacağını bizimde bakanlık ile görüşüp bu kişilerin bir sefere has geçişleri için izin verilmesini görüşmemizi istedi. 

Bakanlık danışmanları ile yapılan görüşmeler sonucunda bir sefere has özel izinle sadece Yunan plakalı otobüsün İpsala sınır kapısına kadar gidip yolcuları orada Türkiye’den gelen otobüslere aktarma yapabileceklerini söyledi. Yaklaşık 5 saat süren bu çalışmalar esnasında Kipi emniyet amiri ile yaklaşık 10 telefon görüşmemizden sonra özel izinle yolcular İpsala sınır kapısına geçti ve oradaki aktarmadan sonra geri döndü ve yolcular Türkiye’den gelen otobüslerle İstanbula yollarına devam ettiler.

Son görüşmemizde Kipi emniyet amiri ” Türkiye’ye  bundan sonra yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüs ve taksilerin tüm işlemlerini yapıp Türkiyeye geçebileceklerini, Kipi sınır kapısında bir sonraki karara kadar(olumlu, olumsuz)  en az 15 gün yolcu değişimine izin verilmeyeceğini, otobüs ve taksilerin yolcularını Türkiyeye götürmelerinde sorun olmadığını fakat otobüs ve taksi şoförlerinin tüm herkes gibi Yunanistan’a dönüşte belgelerini hazırlamalarını, negatif Pcr testlerini ibraz etmelerini ve Yunanistana giren tüm herkese uygulanan 7 gün karantinanın uygulanacağını belirtti.

Öncelikle bu tarihte soydaşlarımızın yollarda perişan olmaması için üstün çaba sarf eden Kipi ve Aleksandrupoli ( Dedeağaç)  emniyet amirlerine ve bakanlık danışmanlarına çok teşekkür ediyorum.

Son olarak belirtmek istiyorum ki Yunanistan Türkiye arasında geçişlerde tüm evraklar, testler ve karantina kurallarına uyulduktan sonra Özel araç, otobüs ve taksilerin geçişinde sorun yoktur. Saygılarımla. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...