Batı Trakyalılar kapatılan Yunan-Türk sınırından geçebilecek mi? İşte cevabı... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalılar kapatılan Yunan-Türk sınırından geçebilecek mi? İşte cevabı…

Kipi Siniri 1

Avrupa Birliği’nin talimatı doğrultusunda Yunanistan’ın AB vatandaşları dışında üçüncü ülke vatandaşlarına sınırlarını kapamasının ardından Türkiye de Avrupa kapılarını herkese kapama kararı aldı.

Bütün dünyayı saran ölümcül yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülkeler sınırlarını yolcu geçişlerine kapatmaya devam ediyor.

Türkiye bu gece saat 00.00 itibariyle Yunanistan ve Bulgaristan’a olan sınır kapılarını yolcu geçişlerine kapatacağını açıkladı. Yasaklardan ticari yük taşımacılığı ise muaf tutulacak.

Sınır kapılarından geçişler 14 gün süreyle durulmuş olacak.

Batı Trakyalılar nasıl sınırdan geçecek?

Yunanistan kendi Yunan vatandaşlarının ülkeye girişine zaten yasak koyamıyor.

Dolayısıyla Türkiye’den çıkış yapmayı başaran Yunan vatandaşları Yunanistan’a hakları olduğundan elbette girebilecekler ancak 14 gün süreyle evlerinde zorunlu karantina altında tutulacaklar.

Yunanistan’dan Türkiye’ye gidişlerde ise oturum izni veya ikamet tezkeresi bulunan Yunan vatandaşı Batı Trakyalılar geçiş yapabilecekler. Ancak onlar da Türkiye’de karantina altına alınma durumuyla karşı karşıya kalacaklar.

Türkiye vatandaşı olanların durumu ise şöyle olacak. Yunanistan’da oturum iznine sahip Türk vatandaşları sınırdan geçiş yapabilecekler. Karantina kuralı onlar için de geçerli olacak. ,

Öte yandan salgın yasakları çerçevesinde geçiş hakkına sahip kişilere geçiş izni bir defa verilecek. Tekrar geçmek için yasağın kalkmasını beklemeleri gerekecek. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.