Kavala’da pazarcılar siyah bayrak çektiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala’da pazarcılar siyah bayrak çektiler

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin Kavala ilinde halk pazarı satıcıları hükümete tepkilerini tezgâhlarına siyah bayrak asarak gösterdiler.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yasa düzenlemesi ile halk pazarlarına özel şirketlerin girmesini ve tezgâhların yüzde 5’inin kendilerine sunulmasını protesto eden pazarcılar, bu eylem yöntemini seçtiklerini bildirdiler.

Yeni düzenleme ile tezgâhların her 3 yılda bir açık artırmaya çıkarılacağı, Halk Pazarı Satıcıları Kurumlarının iptal edildiği ve böylece pazarcıların kendi temsilcilerini seçmelerinin engellendiği hatırlatılıyor.

Kavala halk pazarında 20 Şubat Cumartesi günü bu olayı protesto eden ve tezgahlarına siyah bayrak asan pazarcıların, eylemlerini önümüzdeki günlerde de sürdürecekleri bildirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Kabul Etti: Çiftçiler Büyük Ölçüde Haklılar

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çiftçilerin protesto eylemlerine atıfta bulunarak üretim maliyetlerindeki artış konusunda haklı olduklarını kabul etti.
Devamını oku...