Merkel: Almanya ikinci dalgada zirveyi atlattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Merkel: Almanya ikinci dalgada zirveyi atlattı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, koronavirusün ikinci dalgasında zirveyi ülkesinin atlattığını belirterek yasaklamaların kaldırılması için kesin verileri beklediklerini söyledi.

Şansölye Merkel, RTL televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Almanya olarak koronavirüsün ikinci dalgasında zirveyi atlattıklarını kaydeden Merkel, alınan yasak ve tedbir önlemlerinin kaldırılması konusunda ise kesin verileri bekleyeceklerini söyledi.

Merkel, aşıların vaka sayılarını etkilemesi için Almanların ‘biraz daha dayanması gerektiğini’ söyledi ve halkı ‘yanlış umutlara karşı’ uyarsa da “Tünelin ucundaki ışığı görebiliyorum” diye konuştu.

Merkel ayrıca, yaklaşık 2.2 milyon vaka ve 60 bine yakın ölümün yaşandığı Almanya’daki 401 bölgenin 70’inin 100 bin kişi başına 50 olan hedef eşiğin altına düştüğünü söyledi ve “Mutasyonun, bu İngiliz virüsünün ne kadar yaygın olduğu hakkında hafta sonunda veya önümüzdeki hafta başında bilgi alacağız” ifadelerini kullandı. Merkel ayrıca, yeni mutasyonların yeni aşılar gerektirebileceğini de vurguladı.

‘Milyonlarca insanı etkileyecek kararlar almaya çalışırken huzursuz geceler geçirdiğini’ söyleyen Merkel, daha önceki bir toplantıda da karantina baskısı altındaki ailelerle konuştuğunu söyledi.

Merkel, kendisine kuaförler kapalı olduğu halde saçını nasıl yaptığı sorulması üzerine ise, ‘bir asistan yardımı aldığını’ söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette, tüm hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, insanlar saçlarının beyazladığı gerçeğiyle yaşamak zorunda. Bu yüzden kuaförlerin tekrar açılmasını dört gözle bekliyorum.”

Öte yandan hatırlanacağı üzere koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde bir çok firma evden çalışma modeline geçerken Almanya da bu “evden çalış” uygulamasına geçmiş ve bunu zorunlu hale getirmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...