Fransa Başbakanı: Mutasyonlu koronavirüs hızla yayılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa Başbakanı: Mutasyonlu koronavirüs hızla yayılıyor

Fransa Başbakanı Jean Castex, mutasyonlu koronavirüs türlerinin gerçek tehdit oluşturduğunu ve ülkede hızla yayıldığını belirtti.

Fransa Başbakanı Jean Castex, düzenlediği basın toplantısında, günlük ortalama koronavirus vaka sayısının 20 bine ulaştığını ve her gün 1600 kişinin hastanede tedaviye alındığını belirtti.

Salgına ilişkin sayıların yüksek ancak stabil olduğunu ifade eden Castex, “Kovid-19’un mutasyonlu türleri gerçek tehdit oluşturuyor. Ülkede bunlar bulunuyor ve yayılımı hızlanıyor” dedi.

Fransız Başbakan, salgının mevcut durumunun yeni karantina kararı alınmasını gerektirmediğini ancak koronavirüs yasaklarının gevşetilmeyeceğini söyledi. 

Vatandaşların mümkün olduğunca evden çalışması gerektiğini vurgulayan Castex, şehirler arası dolaşıma sınırlama getirilmeyeceği bilgisini duyurdu.

Öte yandan Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran da Brezilya ve Güney Afrika kaynaklı mutasyonlu koronavirüs türünün, İngiltere’den gelen mutasyonlu türünden daha endişe verici olduğunu belirtti. 

Ülkede iki kişide Brezilya temaslı mutasyonlu koronavirüs türünün tespit edildiğini dile getiren Veran, bu ay sonuna kadar 3,5 ila 4 milyon Fransız’ın aşılanacağını söyledi. 

Veran, AstraZeneca aşısından 250 bin dozun yarın Fransa’ya ulaşacağını ve 6 Şubat itibarıyla sağlık çalışanlarına uygulanacağını söyledi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kitap kokusu sevenler için parfümünü ürettiler

Kitap kokusunu sevenler için kağıt kokan parfüm Fransa’da piyasaya sunuldu.
Devamını oku...