Hollanda’da korona test merkezini ateşe verdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hollanda’da korona test merkezini ateşe verdiler

Avrupa’da koronavirüs salgınına karşı yeniden sınır kapatma ve karantina önlemleri uygulanmaya başlanırken Hollanda zor günler geçiriyor.

Hollanda’da koronavirüs salgınını önlemek amacıyla uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı bazı kesimlerin protestolarına neden oluyor.

Dün akşam saat 21:00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı protestolara neden oldu. Yasağı ihlal eden 3 bin 600 kişiye ağır para cezalarına çarptırılırken, protesto gösterilerinde bulunan çok sayıda kişi de gözaltına alındı

Hollanda‘nın kuzeyindeki Urk kentinde ise protesto eylemleri kontrolden çıktı ve koronavirüs testlerinin yapıldığı merkez ateşe verildi.

Protesto gösterilerinin koronavirüs test merkezinin ateşe verilmesi nedeniyle”acil durum” ilan edildi.

Protesto gösterilerinin en serti, ülkenin kuzeyindeki, muhafazakarlığı ile bilinen Urk kentinde yaşandı. Sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrı üzerine, yasağın başladığı saat 21:00’de 100’den fazla aracın oluşturduğu konvoy, klakson çalarak sokaklara çıktı.

Sokağa çıkma yasağını protesto eden ve belediyeye ait Kovid-19 test merkezini ateşe veren eylemciler, liman bölgesinde toplandılar. Polis araçlarına zarar veren topluluk, polis memurlarına taş ve havai fişekler attılar.

Protestoların kontrolden çıkması üzerine, belediye başkanı, polis ve savcılığın ortak kararıyla “acil durum” ilan edilerek, bölgeye çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Hollanda’da acil durum emri, sadece büyük bir isyan, afet veya kaza gibi ciddi durumlarda ilan ediliyor.

Urk kentinde emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve yasaklara uymayanlara müsamaha gösterilmeyeceği belirtiliyor.

Öte yandan Yunanistan ise Hollanda’ya seyahatlerde 23 Ocak 2021 tarihinden itibaren bütün uçak ve gemi yolcularının daha önce yaptırmış oldukları negatif PCR testinin dışında, uçuşlarından 4 saat önce hızlı negatif RAPID testi de ibraz etmeleri zorunluluğu getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gece İskeçe'deki Sazlık Alanda Yangın

İskeçe’nin kıyı bölgesi Mangana’da, 29 Ocak Pazartesi gecesi, henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı ve İskeçe İtfaiye Teşkilatı’nı alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala'da Kalorifer Kazanı Patlaması Bir Can Aldı

Kavala’da yaşanan trajik bir yangında, 68 yaşındaki bir adamın hayatını kaybetmesi, bölge sakinlerini yasa boğdu.
Devamını oku...