Çipras‘ın oğlu koronaya yakalandı: Ailecek karantinaya girdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras‘ın oğlu koronaya yakalandı: Ailecek karantinaya girdiler

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras, oğlunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Çipras ailesi karantinaya girdi.

Yunanistan’da siyasetçiler evlatları korona olduğunda etik gereği kamuoyuna duyuruyor ve seçmenlerini bilgilendiriyorlar. Evladının korona olduğunu saklamak yerine kamuoyuyla paylaşanlardan biri de SYRIZA lideri Aleksis Çipras oldu.

Çipras kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin ve eşi Betty’nin ve ayrıca diğer oğulları Fivos’un test sonuçlarının negatif çıktığını ancak sekiz yaşındaki oğullarının koronavirüs testi sonucunun ise pozitif çıktığını duyurdu.

Aile olarak evde karantinaya alındıklarını belirten SYRIZA lideri Çipras, oğulları Orpheus’un hafif semptomlar gösterdiğini belirtti. Çocukların koronavirüsü daha kolay attıklarını kaydeden Çipras, doktorların kendisine yaptıkları açıklamada, korona aşısının her iki dozunu da yapmış olmasına rağmen vücudunun virüse karşı yeterli antikor üretmesi için yeterli zaman olmadığını ve her halükarda, daha fazla bulaşma olasılığını ortadan kaldırmak için evde karantinaya girdiğini söyledi. SYRIZA lideri her şeyin iyi gideceğine olan inancını yineledi.

Geçtiğimiz Aralık ayı koronavirüs aşısı vurdurtan anamuhalefet lideri ve eski başbakan Aleksis Çipras vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulunmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...