Bulgaristan’da sosis kamyonetiyle korona aşısı taşıdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’da sosis kamyonetiyle korona aşısı taşıdılar

Bulgaristan’a teslim edilen koronavirüs aşılarının kapalı kasa sosis kamyonetinde taşınması ülkede alay konusu oldu.

Avrupa Birliği her üye ülkeye koronavirüs aşısı göndermeye başladı. İlk aşılar AB’nin Pfizer / BioNTech ile yaptığı anlaşma çerçevesinde AB ülkelerine dağıtılıyor.

İlk partilerin ulaştığı ülkelerden biri de Bulgaristan oldu. Ülkeye giriş yapan aşılar Bulgar yetkililere teslim edildi ancak ne olduysa bundan sonra oldu. 

Yaklaşık 10 bin doz Pfizer / BioNTech koronavirüs aşısı içeren kutular eksi 70 derecede saklanması için 1960’lı senelerde inşa edilen eski Sovyet derin dondurucularına yerleştirildi.

Ancak Bulgar Sağlık Bakanlığı’nın ayarladığı ve korona aşılarını taşıyan kamyonlar dalga konusu oldu. Yolda polis koruması altında sosis afişli kamyoneti görenler şaşırırken aracın içinde korona aşılarının olduğunu öğreneneler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yaklaşık 200 bin vakanın görüldü Bulgaristan’daki aşılama programı devam ederken sosyal medyada aşıların sosis kamyonetlerinde taşınması alay konusu oldu. Sosyal medyada dalga geçilmesine tepki gösteren Bulgaristan Sağlık Bakanı Konstantin Angelov ise şakaları ‘uygunsuz’ olarak nitelendirerek, aşıların doğru koşullarda taşındığını ve özel lojistik şirketlerinin de nakliye ve ulaşım hizmeti verdiği tek ülkenin Bulgaristan olmadığını söyledi.

Öte yandan Bulgar yetkililer ülkeye gelecek diğer aşı partilerinin, üretici BioNTech’in araçlarıyla taşınacağını belirttiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...