Bekirli ve Arabacıköy’de korona vakaları için uyarı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bekirli ve Arabacıköy’de korona vakaları için uyarı

Batı Trakya’nın Rodop iline bağlı Bekirli (Pelekiti) ve Arabacıköy (Amaksades) köylerinde görülen koronavirüs vakaları, bölge insanını kaygılandırmaya devam ediyor.

Son günlerde üç eğitimciye koronavirüs tanısı konulurken, Arabacıköy Anaokulu ile Bekirli Azınlık İlkokulu geçici olarak kapatılmıştı.

Bu vakaların dışında Arabacıköy’de Yassıköy Belediyesi sosyal hizmetler çalışanı bir kadında da koronavirüse rastlanmasının ardından, Belediye’nin Sosyal Yapılar servisi 23 Kasım’a kadar kapatıldı.

Son olarak Arabacıköy ve Bekirli sakini 34 vatandaşa rapid/hızlı test yapılıken bunların 8’inin sonucunun pozitif çıktığı ve kendilerinin moleküler test için acilen özel mikrobiyoloğa yönlendirildikleri bildirildi.

Yetkililer bölge sakinlerini önlemlere uymaya, maske takmaya ve sosyal mesafeyi korumaya davet ederken, özellikle karantina günlerinde evden çok fazla çıkmamaları uyarısında bulunuyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop İlinde Tapu Kadastro Bildirim Süresi Uzatıldı

Rodop ilinde mülkiyet sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Tapu ve kadastro bildirimleri için belirlenen son tarih olan 29 Şubat 2024, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatıldı. Böylece, birçok kişinin yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmiş oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı Endişesi: Eczacılar, 'İhracat Kısıtlaması Kaldırılmamalı' Diyor

Yunanistan’da, ilaç ihracatı üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının ardından, eczacılar arasında endişe dalgaları yayılıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Köpek Sanılan Çakalın Trajik Sonu

Beklenmedik Misafir: Rodop İline Bağlı Ircanhisar (Gratini) Köyünde Sıra Dışı Bir Olay Yaşandı.
Devamını oku...