EFET bir hileli balı daha piyasadan geri topluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFET bir hileli balı daha piyasadan geri topluyor

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) gerçekleştirilen denetimler sırasında “Royal Honey” balının hileli tespit etti.

EFET tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı bal mamülleri kalite kontrolleri çerçevesinde yapılan denetimlerde zararlı oldukları tespit edilen “Royal Honey” marka, net ağırlığı 800gr, parti numarası L0602202 ve son kullanma tarihi 06/01/2022 olan çiçek balı ürününü satın alan tüketicilerin tüketmemeleri istenirken, bahse konu parti ürünlerin piyasandan geri toplanacağı açıklandı.

Söz konusu baldan alınan örneklerin incelenmesinin akabinde balda bir dizi hilenin varlığı ortaya çıktığı kaydediliyor.

EFET söz konusu ürünün derhal piyasadan toplatılmasını isterken bu ürünleri satın alan tüketicilerin de tüketmemeleri tavsiye edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'deki Arıcılar Sektördeki Sorunlar İçin Çözüm Arıyor

İskeçe’de arıcılık sektörü, karşılaştıkları zorluklara karşı çözüm yolları arayışında. Yeni kurulan İskeçe Arıcılar Birliği, sektördeki sorunların üstesinden gelmek ve arıcıların yaşam kalitesini iyileştirmek için çaba gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Bal Üretimi Yarı Yarıya Azaldı

Rodop Arıcılık Birliği Başkanı Stelios Kehayas’ın açıklamalarına göre, bölgede bu yıl bal üretimi büyük bir düşüş yaşadı. Kehayas, “Bu yılki üretim, geçen yılki rakamlara göre yüzde 50-60 oranında azaldı,” dedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFET'ten dondurulmuş 'sucukaki' ürününü geri toplatma kararı

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) salmonella virüsü tespit ettikleri dondurulmuş sucukaki (köfte) ürününün geri toplatılması kararı verdi.
Devamını oku...