Petridis: Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa değişsin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Petridis: Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa değişsin

Petridis: Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa değişsin

Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis ERT Komotini radyosuna yaptığı açıklamalarda şehirde başıboş sokak hayvanları sorunu olduğunu kabul etti.

Yürürlükte olan yasanın, başka belediyelerde de yaşanan bu sorunun idaresine katkı sağlamadığının altını çizen Petridis “Yasa değişmeli. Buna paralel olarak zorunlu olarak belediye barınakları yapılmalıdır. Parası olmayan belediyelere Yunanistan Tarımsal Kalkınma Bakanlığı barınak inşası için finansman sağlamalıdır. Sokak köpekleri oraya toplanacaktır ve kontrol edildikten sonra hayvan severler hayvanları sahiplenmeye davet edilecektir” dedi.

Yetkili denetim mercileri tarafından sahipli köpeklerde özel çip olup olmadığının denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Petridis “Hayvan sahibi tarafından sokağa bırakılsa bile kolayca bulunup sahibine iade edilebilmeli” dedi.

Yorgos Petridis son olarak “Spartakos” Listesinin konuyla ilgili tutumundan övgüyle bahsederken, sorunla mücadeleye yönelik sunulan önerilerinin büyük bir bölümünün Gümülcine Belediyesinin önerileri arasına dahil edildiğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et