Πετρίδης: «Να αλλάξει ο νόμος για τα αδέσποτα» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πετρίδης: «Να αλλάξει ο νόμος για τα αδέσποτα»

Πετρίδης: «Να αλλάξει ο νόμος για τα αδέσποτα»

Υπαρκτό το πρόβλημα των αδέσποτων στην Κομοτηνή, παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης ο νόμος που ισχύει, δεν βοηθά στην διαχείριση του ζητήματος, που υπάρχει και σε άλλους δήμους της Χώρας.

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και παράλληλα να ισχύσει η υποχρέωση να υπάρχουν υποχρεωτικά Δημοτικά καταφύγια και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να χρηματοδοτήσει τους Δήμους που δεν έχουν χρήματα, προκειμένου να τα κατασκευάσουν. Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία θα ελέγχονται και καλούνται οι Φιλόζωοι να υιοθετήσουν αυτά που μπορούν να υιοθετηθούν.

Αυτό που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι οι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνονται από τα αρμόδια όργανα, εάν τα δεσποζόμενα σκυλιά διαθέτουν το ειδικό «τσιπάκι», οπότε όταν ο ιδιοκτήτης του το εγκαταλείψει να βρεθεί εύκολα και να αποδοθεί».

Τέλος ο κ. Πετρίδης εξήρε τη στάση της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο «Σπάρτακος», για τις τεκμηριωμένες προτάσεις του, ως προς την αντιμετώπισή του, μεγάλο τμήμα των οποίων συμπεριλήφθη στις προτάσεις του Δήμου Κομοτηναίων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et