Çipras’tan Türkiye’ye 12 mil göndermesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras’tan Türkiye’ye 12 mil göndermesi

Yunanistan’da anamuhalefet SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, Yunanistan’ın kıta sahanlığını 12 mile çıkarması gerektiğini öne sürdü.

Uluslararası Hukuk’un verdiği hak çerçevesinde önce Girit’te (Kriti) akabinde de Doğu Akdeniz’de 12 mil uygulamasına gidilmesi gerektiğini belirten Çipras, Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye karşı sert tavır takınması gerektiğini söyledi.

Çipras, “Eğer bu sefer de Türk tahriklerine karşı AB tarafından yaptırım kararı çıkmazsa, bunun başlıca sorumlusu sayın Miçotakis’tir” dedi.

Ekonomik yaptırımların Rusya’yı bile zor durumda bıraktığına dikkat çeken anamuhalefet lideri, ekonomik olarak zor durumda olan Türkiye’yi ise ciddi olarak zor durumda bırakacağını belirterek, bunun Türkiye’nin tahriklerine son vermek zorunda kalmasını sağlayacağını iddia etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras'tan Çarpıcı Açıklamalar: Solun Yol Ayrımı ve Demokrasinin Kara Lekesi

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kathimerini, Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı, Delphi Forumu ve London School of Economics (LSE) Yunanistan Gözlemevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Seçim sonrası: 50 yıl sonra” temalı konferansta açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...